Logo Floor
Lot FLOOR voor jongeren

toekomstplanning

De werkwijze van FLOOR jongerencoaches en -trainers is gebaseerd op de methodiek Persoonlijke Toekomstplanning, afkomstig uit de VS waar het Person Centered Planning genoemd wordt. Oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar ook zeer bruikbaar voor anderen die een zetje kunnen gebruiken om hun eigen regie en participatie te vergroten. De aanpak van FLOOR is in oktober 2020 opgenomen in de databank van Effectieve Sociale Interventies van Movisie.

Wat wil ik? Wie ben ik? Ontdek het!

Persoonlijke Toekomstplanning is een positieve, beeldende manier om aan de slag te gaan met vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe kan ik dat organiseren? En wie kan mij hierbij helpen? FLOOR kijkt daarbij breed. Een toekomstplan kan gaan over werk, sociale relaties, leren, zelfstandigheid, persoonlijke ontwikkeling en/of vrije tijd. Alle levensgebieden hebben namelijk invloed op elkaar. De jongere bepaalt waaraan hij of zij wil werken. FLOOR heeft ervaren dat het niet zoveel uitmaakt welke insteek je kiest. Het gaat erom te ontdekken hoe je in beweging kunt komen in de richting die jij wilt. Het ontwikkelen van eigen regie en eigen kracht.

Persoonlijke Toekomstplanning helpt

Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je een passend toekomstplan kunt maken. En het wordt makkelijker om stappen te zetten als die aansluiten bij hoe jij in elkaar zit. Bovendien leren we jongeren op een andere manier naar netwerken kijken. Een netwerk bestaat namelijk niet alleen uit hulpverleners en ouders die het van je overnemen. Voor jouw netwerk verzamel je mensen om je heen die jou vooral willen helpen met wat jíj wilt. Alle succesvolle mensen hebben een groot netwerk. Hoe creëer je dat op een manier waarbij jij de regie houdt? Maarten vertelt hierover in zijn verhaal.

Lees meer over ‘De Waarde van Persoonlijke Toekomstplanning’.

Zin om met FLOOR aan de slag te gaan? Neem contact met ons op!

Het verhaal van

MAYKE

Iedere maand proberen we je mee te nemen in de ontwikkelingen die FL... Lees verder

Nieuws

Overprikkeling

Floor, 18 juni 2019

Een prikkel is informatie die onze hersenen krijgen via de zintuigen (externe prikkels). Er zijn ook interne prikk... Lees verder

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder