Logo Floor

Dichter bij jezelf, kom je verder

 

FLOOR jongerencoaches en -trainers werken met de methodiek Persoonlijke Toekomstplanning, afkomstig uit de VS waar het Person Centered Planning genoemd wordt. Oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook zeer bruikbaar voor anderen die een zetje kunnen gebruiken om hun eigen regie en participatie te vergroten.

Wat wil ik? Wie ben ik? Ontdek het!

Person Centered Planning is een positieve, beeldende manier om aan de slag te gaan met vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe kan ik dat organiseren? En wie kan mij helpen? FLOOR kijkt daarbij breed. Een toekomstplan kan gaan over werk, sociale relaties, leren, persoonlijke ontwikkeling en/of vrije tijd. Alle levensgebieden hebben namelijk invloed op elkaar. De jongere bepaalt waaraan hij wil werken. FLOOR heeft ervaren dat het niet zoveel uitmaakt welke insteek je kiest, het gaat erom te ontdekken hoe je in beweging kunt komen in de richting die jij wilt.

Tim krachtig door zijn persoonlijke toekomstplanning

Persoonlijke Toekomstplanning helpt

Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je een passend toekomstplan kunt maken. En het wordt makkelijker om stappen te zetten als die aansluiten bij hoe jij in elkaar zit. Bovendien leren we jongeren op een andere manier naar netwerken kijken. Geen hulpverleners en ouders die het van je overnemen, maar mensen om je heen verzamelen die jou willen helpen met wat jíj wilt. Alle succesvolle mensen hebben een groot netwerk. Hoe creëer je dat op een manier waarbij jij de regie houdt?

Meer over de waarde van Persoonlijke Toekomstplanning kunt u lezen in onderstaande PDF.

Vervolgens zin om met FLOOR aan de slag te gaan? Neem contact met ons op!

<PDF INVOEGEN>

Het verhaal van

Fabian

Vandaag deelt oud coachee Fabian zijn ervaring met het coach traject bij FLOOR jongerencoaching. Samen met zijn co... Lees verder

Nieuws

Overprikkeling

Floor, 18 juni 2019

Een prikkel is informatie die onze hersenen krijgen via de zintuigen (externe prikkels). Er zijn ook interne prikk... Lees verder

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder