Logo Floor

FLOOR voor coaches

Veel jongeren met een handicap, chronische ziekte of die uitvallen op school hebben een eigen glazen plafond. Dat plafond ontstaat, omdat ze veel voor hun kiezen hebben gehad of in een kleine wereld hebben geleefd. Het belemmert hen in het volwaardig volwassen worden, om uit te groeien tot de persoon die zij werkelijk zijn. Op eigen kracht kunnen ze dit plafond vaak moeilijk doorbreken. Daarom zijn we regelmatig op zoek naar coaches waarmee zij die stap wél kunnen zetten.

Om wat voor jongeren gaat het?

FLOOR coaches werken met jongeren die niet de standaardroute lopen. Bijvoorbeeld door een ziekte of handicap zoals autisme, lichamelijke, zintuiglijke of psychische beperking. Daarnaast melden zich regelmatig schooluitvallers. Ook jongeren met een licht verstandelijke beperking kunnen bij ons aankloppen.

Wat voor coaches zoeken we?

FLOOR zoekt coaches die jongeren helpen om hun ambities te ontdekken en waar te maken! Je hoeft nog geen ervaring te hebben als coach, maar dat is wel mooi meegenomen. Het belangrijkste is dat je de capaciteiten bezit om echt te luisteren naar jongeren en hen als gelijkwaardige partner te ondersteunen bij het behalen van hun zelfgekozen doelen. Momenteel zijn we op zoek naar jongerencoaches in Drenthe, Overijssel, Limburg, Noord-Brabant, Zeeland, Groningen en Flevoland. Let op, het gaat om een vrijwillige functie!

Naast je werk als coach fungeer je ook als ambassadeur van FLOOR en maak je je als jongerencoach bekend in je omgeving. De FLOOR -organisaties ondersteunt je daarbij.

FLOOR jongerencoaches:

 • hebben minimaal HBO werk- en/of denkniveau;
 • zijn positief, oplossingsgericht en enthousiast;
 • hebben affiniteit met en staan open voor jongeren, ongeacht hun achtergrond of beperking;
 • kunnen veiligheid en steun bieden;
 • hebben coachcapaciteiten en bij voorkeur coachervaring;
 • beschikken over een netwerk in het bedrijfsleven;
 • delen de visie van FLOOR jongerencoaching;
 • hebben de intentie om zich minimaal twee jaar op vrijwillige basis in te zetten om jongeren te begeleiden;
 • hebben de ruimte om hun coachee circa één keer per twee weken te ontmoeten;
 • willen meedoen aan een training van vier dagdelen en online intervisiebijeenkomsten;
 • zijn bereid om als ambassadeur te fungeren.

Hoe ziet het coachtraject eruit?

 • Het coachingstraject is gericht op het maken en realiseren van de toekomstplannen van de jongere.
 • Gesprekken met je coachee vinden in het begin wekelijks en later tweewekelijks plaats op een plek en tijdstip die zowel voor de jongere als jouzelf prettig zijn.
 • Je start met het beter leren kennen van de jongere: Wat vindt hij(/zij) leuk? Wanneer voelt hij zich prettig? Waar liggen zijn kwaliteiten? Hoe ziet zijn toekomstdroom eruit?
 • Vervolgens help je de jongere bij het formuleren van zijn doel: wat wil hij aan het einde van het coachtraject bereikt hebben? En wat is daarvoor nodig?
 • Daarmee ga je samen met je coachee aan de slag.
 • Belangrijk is dat de coachee zijn netwerk betrekt bij de persoonlijke toekomstplannen. Het is aan jou om daarmee te helpen.
  En mocht het netwerk er nog niet of onvoldoende zijn, dan help je om dat op te bouwen.
 • Zo nodig ga je er samen op uit, bijvoorbeeld naar een open dag van een school of je voert samen een netwerkgesprek.
 • Lukt het je om een snuffelstage te organiseren? Dat is zeer welkom.
 • Tijdens de coaching word je begeleid door een coach coördinator en de trajecten worden zorgvuldig geëvalueerd.
 • Aan het einde van het coachingstraject kijk je samen terug op wat de jongere heeft bereikt.
“Toen ik thuis zat en vooral baalde dat school wéér niet gelukt was, hielp nadenken over mijn persoonlijke toekomstplan om weer het licht te zien.” Merlijn (15)

Selectieprocedure en training

Selectieprocedure
Als je interesse hebt om coach te worden, kun je een mail sturen naar projectleider Gigi Dingler: contact@floorjongerencoaching.nl. In maart en april 2020 starten we een nieuwe training. Je kunt je voor deze training  aanmelden via dit online aanmeldformulier. Vervolgens heb je dan, op basis van je antwoorden, een selectiegesprek met de coach coördinator van FLOOR: Carola Rothuizen.

Training
Als op basis van dat gesprek blijkt dat FLOOR en jij een match zijn, krijg je van ons een training Persoonlijke Toekomstplanning. Dit is een positieve methode om samen inzicht te krijgen in wie de jongere is, wat hij wil en hoe hij dat kan organiseren. De training duurt vier dagdelen. Deelnemers ontvangen een handboek. Ook gedurende het traject krijg je natuurlijk de nodige begeleiding van ons: individueel en door middel van intervisies. Van alle coaches vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag.

Staat er al een coachee in de wacht? Dan kun je meteen aan de slag. Is er nog geen coachee beschikbaar? Dan wordt er van je verwacht dat je jezelf actief bekend maakt in je omgeving als FLOOR jongerencoach.

De kosten voor de training van vier dagdelen bedragen €100. Wij vragen deze tegemoetkoming in de kosten, zodat aankomende coaches zorgvuldig nadenken over de investering die ze doen. Past een rol als FLOOR coach en -ambassadeur bij jou? En heb je genoeg ruimte om een jongere te begeleiden? Als FLOOR jongerencoach investeer je in jongeren én in jezelf als coach. Tevens is jouw bijdrage bedoeld als tegemoetkoming in de trainings- en begeleidingskosten die een veelvoud zijn van dit bedrag.

Meer weten?

Neem contact op met: Gigi Dingler, projectleider FLOOR jongerencoaching
T 035 – 750 63 44
E contact@floorjongerencoaching.nl

“Ik heb een bijzondere verbinding met jongeren met een beperking. Dat komt, omdat ik een zus heb met het syndroom van Down en uit ervaring weet wat de impact van een beperking kan zijn op je ontwikkeling en de plaats die je inneemt in de maatschappij. Ik gun het vooral deze jongeren om hun talenten te ontwikkelen en hun dromen waar te maken.”  
Ardo, FLOOR-jongerencoach
Het verhaal van

Jolien

Zelfontwikkeling is voor iedereen. Ook als je een kleine portemonnee hebt. Dat is de missie van Jolien. Deze gedre... Lees verder

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder