FLOOR voor organisaties | scholen | ouders | coaches
Logo Floor

FLOOR voor coaches

Veel jongeren met een handicap of chronische ziekte hebben een eigen glazen plafond. Dat plafond ontstaat, omdat ze veel voor hun kiezen hebben gehad of in een kleine wereld hebben geleefd. Het belemmert hen in het volwaardig volwassen worden, om uit te groeien tot de persoon die zij werkelijk zijn. Op eigen kracht kunnen ze dit plafond vaak moeilijk doorbreken. Daarom zijn we regelmatig op zoek naar coaches waarmee zij die stap wél kunnen zetten. In april 2019 start er weer een training voor nieuwe coaches. Kom jij in ons team?

Om wat voor jongeren gaat het?

FLOOR coaches werken met jongeren die uiteenlopende handicaps hebben, zoals autisme, lichamelijke, zintuiglijke of psychische beperkingen. Ook jongeren met een verstandelijke beperking kunnen bij ons aankloppen.

Wat voor coaches zoeken we?

FLOOR zoekt coaches die jongeren helpen om hun ambities te ontdekken en waar te maken! Je hoeft nog geen ervaring te hebben als coach, maar dat is wel mooi meegenomen. Het belangrijkste is dat je de capaciteiten bezit om echt te luisteren naar jongeren en hen als gelijkwaardige partner te ondersteunen bij het behalen van hun zelfgekozen doelen.

FLOOR jongerencoaches:

 • hebben minimaal HBO werk- en/of denkniveau;
 • zijn positief, oplossingsgericht en enthousiast;
 • hebben affiniteit met jongeren;
 • kunnen veiligheid en steun bieden;
 • hebben coachcapaciteiten en bij voorkeur coachervaring;
 • beschikken over een netwerk in het bedrijfsleven;
 • delen de visie van FLOOR jongerencoaching;
 • zetten zich minimaal een jaar op vrijwillige basis in om jongere te begeleiden;
 • hebben de ruimte om hun coachee circa één keer per twee weken te ontmoeten;
 • willen meedoen aan een training van vier dagdelen en online intervisiebijeenkomsten.

Hoe ziet het coachtraject eruit?

 • Het coachingstraject is gericht op het maken en realiseren van de toekomstplannen van de jongere.
 • Gesprekken met je coachee vinden in het begin wekelijks en later tweewekelijks plaats op een plek en tijdstip die zowel voor de jongere als jouzelf prettig zijn.
 • Je start met het beter leren kennen van de jongere: Wat vindt hij(/zij) leuk? Wanneer voelt hij zich prettig? Waar liggen zijn kwaliteiten? Hoe ziet zijn toekomstdroom eruit?
 • Vervolgens help je de jongere bij het formuleren van zijn doel: wat wil hij aan het einde van het coachtraject bereikt hebben? En wat is daarvoor nodig?
 • Daarmee ga je samen met je coachee aan de slag.
 • Belangrijk is dat de coachee zijn netwerk betrekt bij de persoonlijke toekomstplannen. Het is aan jou om daarmee te helpen.
  En mocht het netwerk er nog niet of onvoldoende zijn, dan help je om dat op te bouwen.
 • Zo nodig ga je er samen op uit, bijvoorbeeld naar een open dag van een school of je voert samen een netwerkgesprek.
 • Lukt het je om een snuffelstage te organiseren? Dat is zeer welkom.
 • Tijdens de coaching word je begeleid door een coach coördinator en de trajecten worden zorgvuldig geëvalueerd.
 • Aan het einde van het coachingstraject kijk je samen terug op wat de jongere heeft bereikt.
“Toen ik thuis zat en vooral baalde dat school wéér niet gelukt was, hielp nadenken over mijn persoonlijke toekomstplan om weer het licht te zien.” Merlijn (15)

Selectieprocedure en training

Selectieprocedure
Het handigste is om eerst contact op te nemen met projectleider Gigi Dingler, zodat je een goed beeld hebt van wat er van je verwacht wordt. Als dit je aanspreekt en je denkt dat je past in het profiel, kun je je daarna hier aanmelden. Op basis van je antwoorden heeft onze coach coördinator een gesprek met je (persoonlijk of via skype).

Training
Als je samen besloten hebt verder te willen, krijg je van ons een training Persoonlijke Toekomstplanning, een positieve methode om samen inzicht te krijgen in wie de jongere is, wat hij wil en hoe hij dat kan organiseren. De training duurt vier dagdelen. Deelnemers ontvangen een handboek en reiskosten voor de training en de coachingsgesprekken worden vergoed. Ook gedurende het traject krijg je natuurlijk de nodige begeleiding van ons: individueel en door middel van intervisies. Van alle coaches vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag.

Staat er al een coachee in de wacht? Dan kun je meteen aan de slag. Is er nog geen coachee beschikbaar? Dan wordt er van je verwacht dat je jezelf actief bekend maakt in je omgeving als FLOOR jongerencoach.

De kosten voor de training van vier dagdelen bedragen €100. Wij vragen deze tegemoetkoming in de kosten, zodat aankomende coaches zorgvuldig nadenken over de investering die ze doen. Past FLOOR jongerencoaching bij jou? En heb je genoeg ruimte om een jongere te begeleiden? Als FLOOR jongerencoach investeer je in jongeren én in jezelf als coach. Tevens is jouw bijdrage bedoeld als tegemoetkoming in de trainings- en begeleidingskosten die een veelvoud zijn van dit bedrag.

Meer weten?

Neem contact op met: Gigi Dingler, projectleider FLOOR jongerencoaching
T 035 – 750 63 44
E contact@floorjongerencoaching.nl

“Ik heb een bijzondere verbinding met jongeren met een beperking. Dat komt, omdat ik een zus heb met het syndroom van Down en uit ervaring weet wat de impact van een beperking kan zijn op je ontwikkeling en de plaats die je inneemt in de maatschappij. Ik gun het vooral deze jongeren om hun talenten te ontwikkelen en hun dromen waar te maken.”  
Ardo, FLOOR-jongerencoach
Het verhaal van:

Merlijn

Merlijn is 15 jaar als zijn moeder aanklopt bij FLOOR. Merlijn ligt vooral in bed en zijn moeder maakt... Lees verder

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder
NSGK logo FSBfonds logo

Volg ons:

Veiligheid & Privacy

FLOOR jongerencoaching vindt veiligheid heel belangrijk. Daarom tekenen onze vrijwilligers een gedragscode en zijn zij in het bezit van een VOG. Daarnaast heeft FLOOR vertrouwenspersonen aangesteld. Verwerking van de persoonsgegevens gebeurt op een wijze die in overeenstemming is met de eisen die de AVG stelt. Lees verder ->

Copyright FLOOR © 2018