Logo Floor

Ben jij op zoek naar betekenisvol vrijwilligerswerk?

Dan zoeken wij jou! Wij zijn FLOOR jongerencoaching. Een stichting die sinds 2018 jongeren met een handicap, beperking of ziekte coachen bij het vinden van hun eigen weg.  Onze FLOOR-coaches helpen deze jongeren om hun ambities te ontdekken en waar te maken. Of het nu gaat om werk, relaties, opleiding, hobby’s of vriendschappen. Maar ook als de jongere meer zelfvertrouwen wil, of zichzelf gewoon beter wil leren kennen kan een FLOOR-coach veel betekenen.

Dit zeggen onze jongeren:

“Mijn coach liet mij anders naar mijzelf kijken, waardoor ik meer mogelijkheden zag om mij op een positieve manier te ontplooien.” – Tim (FLOOR-coachee)

Wat zijn de belangrijke kenmerken van een FLOOR coachtraject?

FLOOR-coaches zitten niet stil! De vorm van coaching is activerend, dat betekent dat je samen met de jongere op onderzoek uitgaat. De sessies vinden daarom plaats op plekken die voor jongeren prettig, maar soms ook een tikkeltje uitdagend of spannend zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de jongere bewustwording krijgt over zijn of haar netwerk. Want het vragen om hulp bij het behalen van doelen is onwijs belangrijk, ook na de coaching. Niemand hoeft alles altijd maar alleen te doen!

Wat voor coaches zoeken we?

Omdat steeds meer jongeren ons weten te vinden hebben we ook steeds meer vrijwillige coaches nodig. We zoeken vooral coaches in de omgeving Den Haag/Rotterdam, Gelderland (Arnhem/Apeldoorn/Nijmegen) en het Gooi/Utrecht. Je hebt bij voorkeur al een coachopleiding afgerond of bent je hier mee bezig. Heb je geen coachopleiding gevolgd, maar wel ervaring met het begeleiden van jongeren in deze doelgroep? Ook dan nodigen wij je van harte uit om te reageren! Voor ons is het namelijk belangrijker dat je onze missie steunt en uitdraagt. Wij verwelkomen iedereen met evenveel enthousiasme. Ongeacht kleur, leeftijd, achtergrond, gender, seksuele oriëntatie of handicap.

Dit zeggen onze coaches:

“Wat ik zo mooi vind aan FLOOR is dat het een lerende organisatie is. Dit betekent voor mij dat we onderweg zijn met elkaar. Ik heb er zelf óók veel van geleerd.” – Marjan (coach)

Wat bieden wij een FLOOR-coach?

✓ Een inspirerende training gebaseerd op de Person Centered Planning methodiek;
✓ Ervaringskennis over jongeren met een grote diversiteit aan handicaps;
✓ De mogelijkheid tot het opdoen van waardevolle coachervaring;
✓ Professionele begeleiding van de coachtrajecten (supervisie en intervisie);
✓ Een grote diversiteit aan inspirerende workshops, die voor de FLOOR-coaches gratis zijn;
✓ Heel veel plezier, betrokkenheid en verbinding met de andere coaches.

Kom jij ons team versterken?

Klinkt dit alles jou als muziek in de oren en sta jij te popelen om een samen met een jongere aan de slag te gaan? Dan nodigen we je graag uit voor de eerst volgende informatiebijeenkomst die plaatsvindt op:

  • Dinsdag 10 september aanstaande
  • Van 19:00 tot 21:00u
  • Online dus lekker vanuit huis

We leggen je uit wie FLOOR is, hoe de FLOOR-methodiek werkt en waar een FLOOR-coach aan moet voldoen. Daarna is er voldoende tijd en ruimte om zelf vragen te stellen aan onze coaches. Aanmelden voor deze avond kan via contact@floorjongerencoaching.nl of klik op de onderstaande button. Je zit nog nergens aan vast. Kun je deze datum niet maar wil je wél graag coach worden? Stuur dan zeker een mailtje om samen te kijken naar de mogelijkheden.