Logo Floor

veelgestelde vragen

Wat heb ik aan een coach?

Als je dingen wil veranderen in je leven kan een FLOOR jongerencoach je helpen om een toekomstplan te maken dat bij jou past. En hij kan je ook helpen om je plannen uit te voeren. Een coach stelt goeie vragen en luistert naar je. En een coach kan een stok achter de deur zijn om dingen op te pakken die je alleen niet zou doen. 

Hoe weet ik of coaching iets voor mij is?

Een coach heeft alleen zin als je dingen anders wilt én zelf moeite wil doen om dingen te veranderen. Een coach gaat jouw toekomstwensen niet voor je regelen, maar helpt jou om het zelf te doen. En helpt je om daar de juiste hulp bij te zoeken als je dat wilt. Het is jouw leven en jouw plan. Als je dat ook zo ziet, is coaching iets voor jou.

Hoe ziet een coachtraject eruit?

Als je kennis hebt gemaakt met een coach en jullie besluiten samen dat jullie verder willen, dan maak je afspraken over hoe jullie verder gaan. Hoe vaak, waar en wanneer je met je coach afspreekt, bepaal je samen. Meestal is dat ongeveer één keer per twee weken. Jullie ontmoeten elkaar op een plek die voor jou fijn is.

Eerst maak je samen jouw toekomstplan en daarna ga je samen werken aan de uitvoering.

Doorgaans werk je maximaal een jaar met een FLOOR coach, maar korter kan ook. Aan het einde van jouw coachtraject gaat jouw coach samen met jou een plan maken hoe je daarna verder kunt. Zo stoppen jouw toekomstplannen niet als je stopt met de coaching.

Wat gebeurt er tijdens een coachgesprek?

Meestal begin je met gesprekken om elkaar beter te leren kennen. Daarna gaan jullie aan de slag om jouw toekomstplan te maken. Als je helder hebt wat je wilt en daarvoor nodig hebt, gaan jullie in de actie. Hoe die actie eruit ziet, bepaal je zelf. Je kunt met mensen gaan praten, oefenen met het openbaar vervoer, jouw favoriete vakantie zoeken en boeken, vrijwilligerswerk gaan doen, noem maar op. Je coach helpt je daarbij.

Hoe vaak spreek ik af?

Hoe vaak, waar en wanneer je met je coach afspreekt, bepaal je samen. Meestal is dat ongeveer één keer per twee weken. Jullie ontmoeten elkaar op een plek die voor jou fijn is.

Hoe stem ik af met mijn ouders?

In principe heb je geen toestemming nodig van je ouders. Alleen als je jonger bent dan 18 of een verstandelijke beperking hebt.

Wat je bespreekt met je coach is vertrouwelijk. Je ouders hoeven dat niet te weten. Jij beslist of je ouders met de coach praten of niet. En of ze meedenken of helpen met jouw toekomstplannen. Als je dat niet wilt, hoeft het niet, maar het mag dus wel.

Hoe meer mensen je betrekt bij jouw plannen, hoe beter ze lukken. Dat geldt vaak ook voor je ouders, maar niet bij iedereen. Als jij liever je ouders er niet bij wil betrekken, hoeft dat niet. Jij bepaalt dus zelf hoe de afstemming met je ouders eruit ziet. 

Voor wie is FLOOR jongerencoaching?

FLOOR is er voor jongeren van 15 tot 30 jaar die moeilijk leren, een beperking of ziekte hebben en iets willen veranderen in hun leven. Bijvoorbeeld op het gebied van werk, wonen, vrije tijd of sociale contacten.

Hoe zorgt FLOOR dat de coaching veilig is?

FLOOR jongerencoaching vindt veiligheid heel belangrijk. Daarom heeft FLOOR de volgende maatregelen getroffen:

  • Elke coach, vertrouwenspersoon en bestuurslid is in het bezit van een VOG.
  • Je kunt terecht met je vragen of klachten bij de projectleider.
  • Er zijn twee vertrouwenspersonen aangesteld.
  • Elke vrijwillige jongerencoach en vertrouwenspersoon ondertekent een gedragscode.
  • Er is een privacybeleid.

Klik voor meer informatie hier

Wat kost een coachtraject?

Een coachtraject kost € 100 of jij doet iets voor een ander ter waarde van dat bedrag.
Klik voor meer informatie hier.

Wie zijn de coaches?

Ons team van coaches is heel divers. Coaches komen bijvoorbeeld uit het bedrijfsleven, hebben zelf een coachpraktijk, zijn ouder van een kind met een beperking of zetten hun eigen ervaring in als jongere met een handicap. Klik hier voor meer informatie.

Zijn er voorbeelden van jongeren die ervaring hebben met FLOOR?

Jazeker, die zijn er. Bekijk de film of klik hier voor verhalen van jongeren.

Kan een FLOOR jongerencoach mij helpen aan een baan?

Een FLOOR coach is geen jobcoach. Wel kan hij/zij je helpen met bijvoorbeeld solliciteren of jou in contact brengen met organisaties. Ook kan een coach je helpen om je tijd goed in te delen in de periode dat je zonder werk zit. En als je een jobcoach zou willen, helpt de coach je zoeken en gaat zo nodig met je mee op gesprek.

Hoe meld ik mij aan?

Je neemt eerst contact op met de projectleider. De projectleider brengt je in contact met een FLOOR jongerencoach. Soms gaat dat snel, soms kan dat een tijdje duren. Na een kennismakingsgesprek besluit je of je verder wilt. Ja? Dan meld je je online aan. Klik hier voor meer informatie.

Kan ik het ook even proberen?

Zeker. Je kunt altijd een kennismakingsgesprek doen met een van onze coaches. Is er geen klik, dan mag je altijd wisselen van coach. Het is belangrijk dat jij je vertrouwd voelt en begrepen. Als je wat langer coaching zou willen proberen, hebben we ook ‘Proef-Sessies’. In één of een paar keer, kun je aan de slag met een van onze coaches. Meer weten? Bekijk dan deze link. 

Het verhaal van

Cinda

Na het afsluiten van haar therapietraject voelde de creatieve Cinda ... Lees verder

Nieuws

Beleef de lancering van FLOOR

Floor, 16 augustus 2018

Op 5 juli jl. werd FLOOR gelanceerd samen met heel veel jongeren en coaches, knallende confettikanonnen, een film ... Lees verder

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder