Logo Floor

visie

Als je een beperking, aandoening of ziekte hebt, is de kans groter dat mensen lage verwachtingen van je hebben. Of dat ze je erg beschermen. Ook hebben sommige jongeren veel meegemaakt in hun jeugd. Dat alles kan het lastig maken om te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Grote kans dat dat meer is dan je denkt.

Daarom zijn er FLOOR jongerencoaches. FLOOR moedigt je aan om het beste uit jezelf te halen en je plek in te nemen. Om de ‘vloer’ op te gaan’ op een manier die aansluit bij wie jij bent als persoon.

Wat je hebt, is niet wie je bent

Hoe beter je weet wie jij bent en wat bij jou past, hoe leuker je je leven kan maken. Daar helpen FLOOR jongerencoaches bij. Hoe organiseer jij een goed leven dat bij jou past? Daarvoor is het handig om te kijken naar alle leefgebieden, omdat ze met elkaar te maken hebben. Bijvoorbeeld als je meer leuke dingen doet in het weekend, krijg je misschien meer zelfvertrouwen, meer vriendschappen en/of vergroot je je netwerk voor een baan.

Hoe beter je netwerk, des te beter je plannen lukken

Mensen om je heen zijn belangrijk. Hoe meer mensen je betrekt bij je plannen, hoe makkelijker ze lukken. Het hoeven niet altijd je ouders, leerkrachten of hulpverleners te zijn die je helpen. Juist niet. Ook anderen kunnen meedenken. Zoals vrienden, die leuke juf van de lagere school, de buurvrouw die werk doet dat jou leuk lijkt of die aardige oom die graag met je mee gaat naar de voetbal. FLOOR kan je helpen om je netwerk te gebruiken.

Zoek gelijkgestemden

Een coach is iets anders dan een maatje. FLOOR vindt het belangrijk dat jij zelf erop uit gaat om leeftijdsgenoten te zoeken die hetzelfde leuk vinden als jij. Om vrienden te vinden, is het belangrijk om te bedenken wie jij bent en wat bij jou past.  Een FLOOR coach kan je daarmee helpen. Je zult zien dat als jij op de juiste plekken bent, vriendschappen opeens een stuk makkelijker zijn.

Het verhaal van

MAYKE

Iedere maand proberen we je mee te nemen in de ontwikkelen die FLOOR... Lees verder

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder