Logo Floor
Liann FLOOR voor organisaties

FLOOR voor organisaties

Hoe creëer jij een goed leven dat bij jou past?”
Dat is de vraag die we met regelmaat moeten stellen aan jongeren die niet de standaardroute lopen. Bijvoorbeeld door een beperking, ziekte of schooluitval. Stichting FLOOR jongerencoaching kan uw organisatie daarbij ondersteunen. Wij hebben een jongerencoaching aanbod in de vorm van een netwerk van vrijwillige coaches. Professionals kunnen naar FLOOR doorverwijzen als jongeren extra steun nodig hebben. Daarnaast heeft FLOOR een trainingsaanbod voor professionals in de zorg en het onderwijs. Hiermee kunnen we samen de jongeren extra stimuleren om hun plek in de maatschappij in te nemen en hun gewone leven te versterken.

Waarom toekomstplanning?

Regie nemen over je toekomst is lastig. Zeker als er in het verleden veel voor je is beslist of de standaardroute niet passend voor je is. Als school, werk- of dagbestedingsplek, woonvorm of uitvoerder van sociale zekerheid heeft u dus een belangrijke rol als het om toekomstplanning gaat. 

Persoonlijke toekomstplanning

De aanpak van FLOOR is gebaseerd de methodiek Persoonlijke Toekomstplanning. Oorspronkelijk is dit afkomstig uit de VS waar het Person Centered Planning genoemd wordt. Het is een positieve, beeldende manier om aan de slag te gaan met vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe kan ik dat organiseren? En wie kan mij helpen? De aanpak van FLOOR is opgenomen in de databank voor Effectieve Sociale Interventies van Movisie.

FLOOR laat jongeren breed kijken. Of het nu gaat om werk, sociale relaties, leren, persoonlijke ontwikkeling of vrije tijd. Alle levensgebieden hebben invloed op elkaar. Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je een passend toekomstplan kunt maken. Het wordt ook makkelijker om stappen te zetten als die aansluiten bij hoe jij in elkaar zit. Bovendien leren we jongeren op een andere manier naar netwerken kijken. Alle succesvolle jongeren met een beperking hebben een groot netwerk. Hoe creëer je dat op een manier waarbij jij de regie houdt? 

Individuele coaching

FLOOR jongerencoaching heeft een netwerk van vrijwillige coaches die werken met jongeren. Deze coaches gaan graag met de jongeren die u naar ons doorverwijst aan de slag. Ook kunnen de jongeren zich zelfstandig bij FLOOR aanmelden. 

Ook kunnen onze coaches in opdracht van organisaties werken. Zo hebben de coaches van FLOOR onlangs een groep Viertaal-leerlingen begeleid.

“FLOOR jongerencoaching spreekt mij aan, omdat ze op een laagdrempelige, positieve en creatieve manier goed aansluiten bij de individuele behoeften en krachten van jongeren met een beperking en met hen van daaruit aan hun toekomst werken.” Martine van der Lee, pleegzorgwerker, William Schrikker Gezinsvormen

“Wij vinden het van belang dat onze leerlingen de relatie blijven leggen tussen wat er gebeurt op school en wat de mogelijkheden zijn in het bedrijfsleven. Wij zien dat leerlingen blij zijn met de coaching van FLOOR, dat ze zich daardoor zekerder opstellen en meer zelfvertrouwen uitstralen.” Chris Tetteroo, directeur Viertaal College Amsterdam.

Workshops

Een ander voorbeeld van het aanbod jongerencoaching dat FLOOR aanbiedt is het verzorgen van workshops en workshop series op het gebied van toekomstplanning. Hierbij maken jongeren in een groep hun eigen toekomstposter en presenteren deze naderhand. Zo leren jongeren van elkaar. En door toekomstdromen uit te spreken maken zij zich het “toekomst denken” eigen.

“LFB vindt het belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Vaak is dat niet vanzelfsprekend en is er ondersteuning of coaching nodig om stappen te kunnen zetten. Na de toekomstworkshops bij de LFB werkte een aantal jongeren met een individuele FLOOR jongerencoach verder aan hun toekomstplannen. Daarbij hebben er verschillende ontwikkelingen plaatsgevonden in de persoonlijke levens van de jongeren. Jongeren werden bewuster, steviger, ondernamen nieuwe activiteiten en/of breidden hun persoonlijke netwerk uit” Joost Blommendaal, manager LFB.

Train de professional/ouder

De visie van Persoonlijke Toekomstplanning kan een waardevolle aanvulling zijn op de bagage die ouders en professionals reeds in huis hebben. Want hoe meer mensen de jongere centraal zetten in het vinden van zijn eigen weg, hoe makkelijker jongeren de regie kunnen nemen over hun leven.

Benieuwd naar wat FLOOR jongerencoaching voor uw organisatie kan betekenen of wilt u meer informatie? Neem vooral contact op met projectcoördinator Carola Rothuizen.

 

Het verhaal van

MAYKE

Iedere maand proberen we je mee te nemen in de ontwikkelen die FLOOR... Lees verder

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder