Logo Floor

FLOOR voor scholen

“Hoe creëer jij een goed leven dat bij jou past?”
Dat is de vraag die we met regelmaat moeten stellen aan jongeren met een beperking. FLOOR jongerencoaching ondersteunt scholen daarbij. Met workshop(series) en individuele coaching die aansluiten bij het vak LOB. Samen kunnen we uw leerlingen extra stimuleren om hun plek in te nemen in de maatschappij.

Workshops

Durf te dromen!
Een bijzondere workshop die FLOOR aanbiedt, is ‘Durf te dromen!’, gebaseerd op het leven van Floor van der Wal. Floor was spastisch; sprak en bewoog moeizaam. Floor bereikte haar dromen met vallen en opstaan. Haar grote droom kwam uit toen zij toegelaten werd tot het stand-up-gezelschap Comedytrain. Kort daarna overleed ze als gevolg van een auto-ongeluk. Leerlingen worden aan de hand van Floors verhaal uitgenodigd om te dromen over hun eigen toekomst en ervaringen te delen. ‘Durf te dromen!’ is een initiatief van Lidy van der Wal, de moeder van Floor. Lidy is onderwijzeres en geeft de workshop: 

”Jongeren herkennen de ervaringen van Floor en durven daardoor over hun eigen dromen en ervaringen te praten. Sommigen zijn zo geïnspireerd dat ze meteen aan de slag willen.”

Als onze ambassadeur Floor in ‘t Veld tijd heeft, dan gaat ze met trainer Lidy mee op stap. Floor is een pittige dame met twee dromen: zangeres worden en andere jongeren met een handicap inspireren om vooral hun dromen te volgen. Dat kan ze als geen ander. Floor deelt haar verhaal, zingt voor de leerlingen en gaat met ze in gesprek. 

Zie Floor en Lidy aan het werk in deze film.

‘Durf te dromen’ is als losse workshop te boeken of als introductie op een serie toekomstplanning workshops. Kosten € 240 incl. btw.

Van dromen naar doen
Het vervolg op ‘Durf te dromen!’ is de workshop of workshopserie ‘Van dromen naar doen’. Aan de hand van praktische opdrachten geven FLOOR-trainers leerlingen inzicht in wat er voor nodig is om een droom uitvoerbaar te maken. In een eenmalige workshop maken leerlingen een aanzet voor hun eigen toekomstplan en helpen ze elkaar daarbij. In een workshopserie werken leerlingen hun eigen toekomstposter uit en presenteren deze naderhand. Zo leren jongeren van elkaar en door toekomstdromen uit te spreken, maken zij zich het toekomst-denken eigen. Kosten € 95 per uur per trainer incl. btw

Hoe ik mijn weg vond
FLOOR heeft een netwerk van volwassenen met een beperking die allemaal op hun eigen manier hun weg vonden in de samenleving. Of dat nu in het bedrijfsleven is geweest, op maatschappelijk of persoonlijk vlak, of in de sport. FLOOR kan een spreker organiseren die aansluit bij de leefwereld van uw leerlingen. Een inspirator die vertelt over: ‘Hoe ik mijn weg vond’ en luisteraars op interactieve wijze inspireert dat ook te doen. Een dergelijke workshop kan een mooi vervolg zijn op de workshop ‘Durf te dromen!’ en is tevens los of als onderdeel van een serie te boeken. Kosten € 240 incl. btw.

Individuele coaching

FLOOR heeft een netwerk van vrijwillige coaches die werken met jongeren die zich rechtstreeks bij FLOOR melden. Deze coaches kunnen ook in opdracht van scholen werken. Zo biedt FLOOR momenteel coaching aan een aantal leerlingen van het Viertaal College in Amsterdam. Kosten in overleg.

“Wij vinden het van belang dat onze leerlingen de relatie blijven leggen tussen wat er gebeurt op school en wat de mogelijkheden zijn in het bedrijfsleven. Wij zien dat leerlingen blij zijn met de coaching, dat ze zich daardoor zekerder opstellen en meer zelfvertrouwen uitstralen.”

Chris Tetteroo, directeur Viertaal College Amsterdam

Bekijk hier het filmpje over dit coachproject:

Meer weten over de mogelijkheden van FLOOR jongerencoaching op uw school?

Neem contact op met:

Lidy van der Wal
scholen coördinator

E scholen@floorjongerencoaching.nl
T 06 408 395 54

werkdagen: donderdag en vrijdag

Het verhaal van

Liann

Er zijn van die coaches bij wie het lijkt alsof het ze aan komt waaien. Niets is minder waar, de beste coaches heb... Lees verder

Nieuws

Beleef de lancering van FLOOR

Floor, 16 augustus 2018

Op 5 juli jl. werd FLOOR gelanceerd samen met heel veel jongeren en coaches, knallende confettikanonnen, een film ... Lees verder

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder