Logo Floor
Het verhaal van

Yvonne

Dat dromen dynamisch zijn en naast elkaar kunnen bestaan laat coach Yvonne Veraart (53) mooi zien. Zo begon ze ooit met plezier als bedrijfseconoom, maar besloot ze later óók om haar interesses binnen de psychologie te onderzoeken. Met een passie voor de persoonlijke ontwikkeling en intrinsieke motivatie van kinderen en jongeren en de nodige kennis van het bedrijfsleven een mooie combinatie aan skills die perfect passen bij ons Goldschmeding Traject. Want hoe help je een jongere met rugzakje aan een passende werkplek op de arbeidsmarkt? Lees hier het hele verhaal!

Hoe ben je als coach bij FLOOR jongerencoaching terecht gekomen?

Om werk en haar gezin goed te combineren startte Yvonne haar eigen praktijk aan huis. Inmiddels ondersteunt ze met Praktijk de Kim al bijna 10 jaar lang kinderen met huiswerkbegeleiding, bijlessen en ondertussen ook coaching. Haar passie? Het kind helpen met het vinden van een leerstijl die bij hem of haar past zodat er intrinsieke motivatie ontstaat en het kind gaat zijn wie het wordt. Haar praktijk liep goed, maar toch lonkte FLOOR ook. “Een vriendinnetje van mij is bevriend met Gigi, zij was op dat moment de directeur van FLOOR. We kwamen dus eigenlijk viavia met elkaar in contact. Ik was niet per se direct overtuigd en heb toch wel even moeten nadenken of FLOOR-coach zijn iets voor mij was.”

Wat stimuleerde jou om alsnog in te stappen als FLOOR jongerencoach?

“Inmiddels coach ik al bijna een jaar voor het Goldschmeding Traject. Het nadenken is dus uiteindelijk een ‘ja’ geworden. De doorslaggevende factor was mijn interesse is deze doelgroep en in het coachen van jongeren. Ik wilde graag wat extra ervaring opdoen in een andere omgeving. Een goede beslissing want ik vind het heel leuk om dit erbij te doen. Zeker omdat het Goldschmeding Traject bij mij past als bedrijfseconoom en psycholoog.”

Je bent op dit moment actief aan het coachen. Kun je ons een kijkje geven binnen jullie traject. Waar werken jullie samen aan?

“Een Goldschmeding Traject is iets anders dan een regulier FLOOR-traject. Binnen Goldschmeding richten we ons namelijk op de arbeidsmarkt en het vinden van een passende baan na school. Mijn coachee werd dan ook aangedragen door de school waar we mee samenwerken. Hij werd niet aan mij gekoppeld omdat hij met iets specifieks vastliep, maar juist omdat hij wel wat ondersteuning kon gebruiken bij het zetten van de juiste stappen. Ik help hem voornamelijk door met hem te praten en de juiste vragen te stellen.

Zijn eerste uitdaging was het vinden van een passende stageplek. Om te achterhalen wat zijn interesses zijn hebben we een studiekeuzespel gedaan en daar kwam uit dat hij blij wordt van in een groot magazijn werken. En het is hem uiteindelijk gelukt om afgelopen zomer een passende stageplek te vinden! Omdat nieuwe dingen best spannend kunnen zijn bereiden we zo’n stage goed voor. Het leukste van zo’n voorbereiding? We ontdekken onverwacht nieuwe interesses. Om zijn stageplek te bereiken moet hij namelijk een stukje fietsen. Tijdens het oefenen van de route besefte hij hoe fijn het eigenlijk was om een rondje te fietsen en doet dit nu voor zijn plezier. Ook gaf hij aan dat hij later graag 5 dagen per week zou willen werken. Hij werkt er nu 2 en samen kijken we hoe we dit geleidelijk kunnen opbouwen.”

Wat vind jij het meest bijzonder aan jouw traject?

“Ik vind het een heel leuk proces om contact te krijgen met mijn coachee zodat alles wat ik zeg ook echt landt en resulteert in het zetten van stappen. Je moet als coach namelijk echt iets vinden om ze te bereiken en dat is gewoon gelukt. Het traject begon bijvoorbeeld met gesprekken van 30 minuten waarin ik zelf veel moest vragen, maar inmiddels praat hij prima een uur vol zonder moe te worden. Zijn groei is onwijs mooi om te zien en het is fijn om te weten dat alle stappen die hij zet of wil zetten in samenspel gaat met school, zijn stage coördinator en FLOOR. We werken allemaal samen en willen allemaal het beste voor hem.”

Wat vind jij het mooiste aan FLOOR jongerencoaching?

“Het mooiste aan FLOOR? Dat alles wat uitgedacht is ook echt werkt. De FLOOR methodiek met de gebruiksaanwijzing, waardes en levensloop zijn sterke handvatten om als coach te gebruiken. Ook de ‘inwerktijd’ van drie maanden om iemand goed te leren kennen vind ik sterk en geeft de mogelijkheid om een goede band op te bouwen en elkaar als coach en coachee te vertrouwen. Een belangrijke fundering voor de rest van het traject.”

Welke boodschap zou jij jongeren die niet de standaardroute volgen willen meegeven?

“Stapje voor stapje kom je er. Blijf reflecteren op jezelf en blijf volhouden.”

Ben jij na het lezen van Yvonne haar verhaal geïnteresseerd geworden in FLOOR jongerencoaching? We zoeken nog nieuwe coaches! Je kunt op deze pagina meer informatie vinden. Tot snel!

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder