Logo Floor
Nieuws

Brenda

FLOOR, 8 december 2020

Meebewegen en compassie tonen, haar (pleeg)dochters leerden het haar. Sinds kort zet Brenda deze eigenschappen ook in voor FLOOR jongerencoaching. Ze is namelijk de nieuwe coach-coördinator bij FLOOR!

Coach coordinator met organisatietalent

Brenda vervangt daarmee Carola Rothuizen, die zich alleen nog met het trainen van coaches bezig gaat houden. Brenda gaat zich bij FLOOR richten op het overzien van alle trajecten, maar ook het ondersteunen van coaches in hun regionale ambassadeursfunctie. Haar talenten; organiseren, plannen en overzicht houden. In haar andere baan als persoonlijk assistent en procesbegeleider komen deze eigenschappen van pas. De organisatie waar ze voor werkt richt zich het inclusiever maken van de maatschappij. FLOOR ziet het belang hiervan ook. Zodoende een logische vervolgstap voor Brenda om bij FLOOR te komen.

Compassie en meebewegen

Niet de gebaande paden lopen. Dit spreekt Brenda aan. Zelf heeft ze een dochter van 16 jaar met een verstandelijke beperking en dit heeft haar veranderd. “Je moet vooral omdenken en meebewegen. Omdenken in de vorm van creatieve oplossingen verzinnen. Je probeert dingen op een andere manier als het niet werkt of je probeert anders te reageren dan verwacht. En door mee te bewegen kan je de ander in de juiste richting zetten en hen met jou laten meebewegen. Ik moest wel wat eigen grenzen over gaan bij mijn dochter en pleegdochter. Maar daardoor zitten zij nu wel goed in hun vel. Daarbij hielp compassie ook enorm; echt inleven in je kinderen. Dat geeft hen ook veel rust.”

Organiseren en enthousiasmeren

“Bij FLOOR hoop ik mijn organisatietalent nog meer in te kunnen zetten, maar ook mensen te enthousiasmeren. Ik ben bijvoorbeeld bezig, samen met coach-supervisor Nicoline Remmet, om de intervisies meer structuur te geven. We gaan vier keer per jaar een online intervisie organiseren. Daar heb ik zin in.”

Eenzaamheid

Brenda ziet bij jongeren veel eenzaamheid. Dat ziet ze ook terug in de thuiszittersdocumentaire van oud-coachee Merlijn. Eenzaamheid omdat je bijvoorbeeld niet begrepen wordt. Brenda zet zich in om eenzaamheid tegen te gaan. Haar kracht? “Het is een serieus onderwerp, inclusie. En dat toch leuk en luchtig aanstippen zodat je mensen kunt helpen, maar wel zo dat ze het zelf gaan zien en doen.”

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder