Logo Floor
Het verhaal van

Merlijn

Merlijn is 15 jaar als zijn moeder aanklopt bij FLOOR jongerencoaching. Merlijn ligt vooral in bed en zijn moeder maakt zich grote zorgen. Hij is bij de zoveelste school opnieuw gestopt. Merlijn heeft PDD-NOS, een vorm van autisme, en is intelligent, maar een passende plek voor hem is er nog niet gevonden. Wat nu? Merlijn en zijn moeder weten het niet meer. In ieder geval niet terug naar school, want daar raakte hij zwaar overprikkeld en depressief. Tja, bij FLOOR zijn wij geen hulpverleners, maar we kunnen wél in gesprek over talenten en dromen om iemand een toekomstperspectief te bieden. En plannen maken om deze toekomst een stukje dichter bij te brengen. Dus, we beginnen met vragen stellen en vooral ook met luisteren.

Ontdekken waar je echt blij van wordt

Langzaamaan begint Merlijn het steeds leuker te vinden om te praten over waar hij nou echt blij van wordt: YouTube, games en dingen maken. Zijn verhalen transformeren in een duidelijke droom: werken in de filmindustrie. Achter de camera, voor de camera én ooit in IJsland wonen. Zodat hij zowel in Europa als de VS zijn filmklussen kan doen. Met zijn FLOOR-coach Gigi maakt Merlijn zijn eigen ‘toekomstplan’: wat kan ik, wat wil ik, hoe ga ik dat organiseren, wat heb ik nodig en wie kan mij daarbij helpen?

Okay, en waar begin je dan?  Met filmpjes maken natuurlijk en bovendien zichtbaar worden. En zo begint Merlijn zijn portfolio langzaam uit te breiden. Hij is te zien bij het tv programma ‘Het is hier Autistisch’, staat op het podium met zijn verhaal en begint aan een documentaire over autisme en onderwijs. Precies dat onderwerp wat zo dicht bij hem staat en maakt filmpjes in opdracht.

“Ik was soms een beetje gestresst, want ik dacht van oh nu moet ik echt meteen iets doen, het heeft ook wel even geduurd voor ik in actie kwam. Maar gelukkig had ik fantastische mensen om mij heen die mij motiveerden. Dat ik een filmopdracht voor FLOOR ging doen als tegenprestatie en ook voor een andere klus betaald kreeg, maakte dat ik toch maar aan de slag ging. Toen begon ik te merken dat dingen lukten en dat ik de nieuwe ervaringen leuk vond.”

Je eigen weg volgen

Iedere coachee doet een tegenprestatie, zo ‘betaalt’ hij of zij zelf voor zijn of haar coachtraject. Merlijn maakte dit filmpje voor FLOOR. Dat deed hij zo goed dat hij inmiddels vaste filmmaker is voor FLOOR jongerencoaching. Merlijn heeft zijn eigen website onder de naam Merlin Blue en ontwikkelt zich razendsnel. Professioneel en persoonlijk. Hij gaat zo goed dat hij onlangs terugging naar school, hij zijn opleiding tot 3D producer succesvol afgerond. En dat is een grote stap als je een schooltrauma hebt. Laat Merlijn maar zijn eigen ding doen, die gaat het zeker ver schoppen, maar wel via zijn eigen weg. Hij is gepassioneerd om mensen, door middel van zijn films, bewust te maken van de krachten van mensen met autisme. Hij is niet bang daar zelf als zichtbaar boegbeeld voor te staan.

“Wat ik bereikt heb? Dat ik nu editor ben, heel veel van film maken af weet en een opleiding volg. En ik weet dat ik mooie dingen kan maken, dat ik kan werken in opdracht en dus mijn eigen geld kan verdienen. Daar ben ik enorm blij mee!”

Bekijk het filmpje en hoor en zie Merlijn vertellen over wat hij aan FLOOR heeft gehad.

Kijk hier het eerste deel van Merlijn’s documentaire over autisme en onderwijs.

Merlijn

 

 

 

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder