Logo Floor
Het verhaal van

Nicoline

Als ervaren jongerencoach kun je zeker nog verrast worden door je coachees. Het lef en de directheid van jongeren; het is iets wat coach Nicoline bewondert aan onze FLOOR jongeren. Ze ziet veel potentie en vertelt waarom dat haar zo raakt.

Jongerencoach en supervisor

Nicoline is naast coach, sinds kort ook de nieuwe coach-supervisor bij FLOOR. Ze had al een eigen coachpraktijk, waar ze werkt met volwassenen. De behoefte om als jongerencoach actief te zijn, had ze echter al langer. Wat maakt dat je dat zo graag doet? “Ik vind het mooi om jongeren te begeleiden stevig en met eigenheid in de wereld te kunnen staan.” Ze heeft naar eigen zeggen geen moment spijt van haar beslissing om bij FLOOR te komen als vrijwillig coach. Want, “(..)ook al heeft niet iedereen dezelfde uitganspositie in het leven, we hebben allemaal onze unieke talenten, kracht en plek op deze aardbol. Mooi als je die mag leven.”

Zelfstandig leven

En dus mooi om mee te maken, als coach. Nicoline begeleidt momenteel een 16-jarige met DCD en ASS. Zij wil zich graag beter leren uitdrukken en leren communiceren over wat er in haar om gaat. Ook begeleidt ze een 20-jarige, met chronische pijn, naar een meer zelfstandig leven. Het mooie aan het coaching proces is volgens Nicoline het opbouwen van onderling vertrouwen, vanuit daar werken aan zelfkennis en -vertrouwen en vervolgens de jongere de stappen zien zetten richting zijn/haar doel.

Toekomstplan en creativiteit

Bij FLOOR maken jongeren een toekomstplan. En om creatief denkvermogen aan te spreken, maken ze die vaak door te tekenen. Niet iedere jongere wil of kan dit en dat is dan ook geen probleem. Zoek wat bij je past. In het geval van een van de jongeren die Nicoline begeleidt, is dit fotografie. De jongere houdt van fotograferen en zo kan zij, in thema’s, haar toekomst en dromen uitbeelden. Zo leert ze waar ze blij van wordt, te durven dromen én zij leert over haar wensen en grenzen communiceren. Dus eigenlijk zelf oplossingen bedenken voor de issues waar zij tegenaan loopt. Ze zitten nog midden in het proces. Nicoline: “Ik ben nieuwsgierig naar hoe ze zich verder ontwikkelt, want ze heeft veel in haar mars.

Leerzaam

Nicoline zelf had nooit gedacht dat het zo leuk is om met jongeren te werken. “De afwisseling, de directheid in hun communicatie, het feit dat zij nu deze stappen zetten op gebied van persoonlijke ontwikkeling, zelfkennis en het heft in eigen handen nemen; het is enorm inspirerend. Maar het mooiste vind ik dat zij zelf het besluit nemen met een FLOOR coach aan de slag te gaan. Daar heb ik bewondering voor; het lef de eerste stap te zetten.” Iedere jongere kan je wat leren over henzelf, maar ook over jou als coach en als mens, over hoe mensen wij in elkaar zitten. “Oh ja en over beperkingen gesproken. Het is soms het eerste dat je ziet, maar het leidt je af van alle potentie erachter.”

Meer verhalen lezen van FLOOR coaches? Je vindt ze hier.

Onze coaches leren kennen? Je vindt ze hier.

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder