Logo Floor

toekomstplanning

FLOOR jongerencoaches en -trainers werken met de methodiek Persoonlijke Toekomstplanning, afkomstig uit de VS waar het Person Centered Planning genoemd wordt. Oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook zeer bruikbaar voor anderen die een zetje kunnen gebruiken om hun eigen regie en participatie te vergroten.

Person Centered Planning

Person Centered Planning is een positieve, beeldende manier om aan de slag te gaan met vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe kan ik dat organiseren? En wie kan mij helpen? FLOOR kijkt daarbij breed. Een toekomstplan kan gaan over werk, sociale relaties, leren, persoonlijke ontwikkeling en/of vrije tijd. Alle levensgebieden hebben namelijk invloed op elkaar. De jongere bepaalt waaraan hij wil werken. FLOOR heeft ervaren dat het niet zoveel uitmaakt welke insteek je kiest, het gaat erom te ontdekken hoe je in beweging kunt komen in de richting die jij wilt. Dit artikel legt de methodiek van Person Centered Planning goed uit.

Dichter bij jezelf, kom je verder

Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je een passend toekomstplan kunt maken. En het wordt makkelijker om stappen te zetten als die aansluiten bij hoe jij in elkaar zit. Bovendien leren we jongeren op een andere manier naar netwerken kijken. Geen hulpverleners en ouders die het van je overnemen, maar mensen om je heen verzamelen die jou willen helpen met wat jíj wilt. Alle succesvolle mensen hebben een groot netwerk. Hoe creëer je dat op een manier waarbij jij de regie houdt?

Het verhaal van

Jolien

Zelfontwikkeling is voor iedereen. Ook als je een kleine portemonnee hebt. Dat is de missie van Jolien. Deze gedre... Lees verder

Nieuws

Overprikkeling

Floor, 18 juni 2019

Een prikkel is informatie die onze hersenen krijgen via de zintuigen (externe prikkels). Er zijn ook interne prikk... Lees verder

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder