Logo Floor
Het verhaal van

Yvonne

Mensen coachen en willen helpen zit je meestal in je bloed. Zo ook bij Yvonne, een van onze coaches. Met een opleiding Humanistiek werd zij geestelijk begeleider en veerkracht versterker. Ze is daarnaast vrijwillig coach bij FLOOR. Een kort interview met haar over haar ervaring.

Als coach help je mensen over zichzelf na te denken en hoe ze in de wereld staan. Je kunt mensen echt verder helpen in hun denkproces. Daarnaast weet ik uit eigen ervaring met een handicap, dat je vaak denkt ‘dat is niet mogelijk, dit is niet mogelijk’. En überhaupt ben je vaak bezig met het idee van, hier moet ik het maar mee doen. Ik wilde dat graag verder brengen, in eerste instantie voor mezelf. Uiteindelijk heb ik dat zonder coach gedaan, maar ik denk daardoor wel dat het sneller was gegaan als ik die wel had gehad. Als iemand je verder op dat pad kan helpen die die weg al gegaan is, dan scheelt dat veel omwegen en extra drempels in je eigen hoofd.”

Als coach zie je anderen groeien. En dat is zo fijn. Je handicap en levenservaring door je handicap, niet altijd positief, worden positief doordat je er anderen mee kunt helpen. En bij FLOOR gaan ze heel erg uit van wat er wel mogelijk is. Richt je daar op, probeer daarin sterkte te benadrukken. Dat past dus heel erg bij mij als mens en in mijn werk.

Het is zo anders dan hoe je als persoon met handicap benaderd wordt en ook zelf geneigd bent te denken.

Ook gecoacht worden door Yvonne of een van onze andere coaches? Bekijk alle coaches hier.

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder