Logo Floor
Het verhaal van

Niels

Niels (nu 25) had geen werk en was het grootste deel van de week thuis. Gezien zijn dagindeling (slapen, rondlopen in zijn pyjama, computeren) was het eerst vooral belangrijk een fijne dagbesteding te vinden. FLOOR jongerencoach Annemarie Verbunt ondersteunde hem daarbij. Niels zijn grote droom was om als acteur aan het werk te gaan, want daar ligt zijn passie.

Werk en hobby scheiden

Tijdens hun zoektocht naar een plek waar dat zou kunnen, bleek dat toch nog aardig lastig. Niels ging samen met Annemarie zoeken naar een alternatief en hij besloot zijn toneelhobby en werk te scheiden. Om klaar te zijn voor werk/dagbesteding, oefende Niels met op tijd opstaan, wassen en aankleden en taakjes voor zijn moeder doen. Niels heeft nu zijn leertraject voor de horeca afgerond bij Pameijer en hoopt straks in de bediening aan de slag te gaan.

Zo gaan balletjes rollen

Niels startte tijdens het coachtraject ook met basketballen. Inmiddels is hij een zeer actief en enthousiast sporter en helpt Niels bij de organisatie van basketbaltoernooien in Rotterdam. Tijdens deze sport leerde hij Robert kennen, een 2,12 meter lange succesvolle basketbalspeler. De twee raakten bevriend en inmiddels kan Niels onvoorwaardelijk bouwen op de steun van Robert. Ooit vroeg Niels aan Annemarie hoe hij met vriendschap om moest gaan. Dankzij de basketbalsport leerde Niels op een ontspannen manier mensen kennen en dat bracht hem een mooie vriendschap.

Door deelname aan een film over FLOOR jongerencoaching maakte Niels ook kennis met vloggen. Niels raakte helemaal bevlogen door deze nieuwe hobby en wil er in de toekomst mee verder. Cam on Wheels gaat Niels daarin opleiden.

Niels zijn leven ziet er heel anders uit dan een paar jaar geleden!

Klik hier voor het filmportret van Niels.

Niels:

“Annemarie is heel lief en ook streng. Dat is goed voor mij. Zij helpt mij om leuk werk te vinden dat bij mij past. Ook leert zij mij om vol te houden. Ik vind het altijd fijn om met haar af te spreken.”

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder