Logo Floor
Nieuws

Nieuw bestuurslid: Han Meiberg

FLOOR, 21 augustus 2020

Han Meiberg is in zijn werk veel bezig met marktkansen en het bedenken van strategieën. Als bestuurslid bij FLOOR jongerencoaching gaat hij dan ook voor de kansen die er liggen binnen de mogelijkheden die een ieder heeft. Maar hoe is Han bij FLOOR terecht gekomen? Wij vroegen het hem!

Hoe ben je bij FLOOR terecht gekomen? 

“Ik ken, mijn inmiddels mede bestuurslid, Monique Thijssen al jaren. Tijdens een netwerkgesprek met haar raakte we in gesprek over onze ambitie en passie: onze kennis en kunde inzetten voor maatschappelijk relevante organisaties. Zij vertelde mij in dit kader enthousiast over haar bestuurslidmaatschap van FLOOR jongerencoaching.”

Waarom ben je bestuurslid bij FLOOR geworden?

“Mijn interesse werd gewekt door de manier waarop Monique over FLOOR sprak, en waarom zij zich voor deze doelgroep en voor de stichting in zet.

Ik vind dat iedereen een mooie plek verdient in onze maatschappij, en zet mij graag in voor jongeren die hierbij extra ondersteuning kunnen gebruiken. Het uitgangspunt dat we allemaal recht hebben te dromen en deze dromen proberen te realiseren is een levensmotto dat heel dicht bij mijn kijk op onze samenleving ligt. Sommige jongeren hebben gewoon de pech in het leven dat ze een beperking hebben bij de geboorte of later in hun jeugd. Die beperking maakt dat het vinden van een mooie plek in onze samenleving even wat meer inspanning vergt, en dan is het fijn als je hulp kunt krijgen van een coach zoals FLOOR jongerencoaching die beschikbaar heeft.

Eigen ervaring

Deze manier van kijken naar de samenleving heb ik al heel lang. Dat ik mij hier nu graag voor inzet is versterkt doordat bij mijn oudste dochter helaas op jonge leeftijd MS is geconstateerd. De jaren na de diagnose en de zoektocht met haar naar een goede plek in onze samenleving heeft heel veel energie en tijd gekost. We zijn tegen best veel muren opgelopen. Ik kan er, net zoals elke andere ouder in een dergelijke situatie denk ik, wel een boek over schijven.

Het is in zo’n situatie fijn dat je als jongere gebruik kunt maken van een coach die met je meedenkt in kansen, in plaats van weer tegen een muur op te lopen van alles wat niet kan, moeilijk of ingewikkeld is. Er kan namelijk veel, als je maar bereid bent om ook zo naar een jongere en onze samenleving te kijken. Mijn kijk op denken in kansen en mogelijkheden in combinatie met met mijn ervaring als ouder zet ik graag in als bestuurslid bij FLOOR.”

Wat vind jij leuk en belangrijk als bestuurslid om bij te dragen? 

“Ik vind het leuk en fijn om mijn kennis en kunde van het het werkveld in te brengen. Daarnaast beschik ik over een heel groot netwerk van relevante contacten bij overheidsorganisaties die ik als bestuurslid graag inzet om FLOOR jongerencoaching nog beter op de kaart te zetten en de bekendheid te vergroten.”

Wat is jouw rol als bestuurslid bij FLOOR jongerencoaching? 

“Ik ben pas vrij recent toegetreden tot het bestuur, dus voorlopig probeer ik als algemeen bestuurslid mij dienstbaar op te stellen en kijk ik waar ik van toegevoegde waarde kan zijn.”

Wat is jouw werk en hoe verbind je dit met FLOOR? 

“Ik werk al heel lang bij BMC als manager. Dit is een advies en managementbedrijf wat werkt voor organisaties in de publieke sector. Ik ben daar actief in de wereld van de sociale zekerheid/het sociale domein. Mijn collega’s doen dagelijks opdrachten bij overheidsorganisaties door het hele land. Het thema jongeren/jeugd is een belangrijk thema voor ons. Ik probeer de collega’s zo goed mogelijk te begeleiden bij de uitvoering van hun opdrachten, en ben verantwoordelijk voor het genereren van nieuwe opdrachten. Nadenken over over marktkansen en strategieën is dus wat ik dagelijks doe. Dat zet ik ook graag in voor FLOOR.”

In jouw ogen, wat is er belangrijk voor onze doelgroep? 

“Ik geloof heel erg in gaan voor je kansen binnen de mogelijkheden die je hebt. Soms zit het even tegen en dan is fijn als er iemand voor je is waarmee je kunt sparren, waarbij jij je kunt uiten en die samen met jou weer kijkt naar de toekomst.”

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder