Logo Floor
Nieuws

FLOOR zoekt vrijwilligers: kom jij bij de FLOOR-familie?

FLOOR, 27 maart 2024

Wist je dat FLOOR jongerencoaching voornamelijk bestaat uit vrijwilligers? Wij zijn onwijs dankbaar voor onze pak ‘m beet 45 coaches, verspreid door het hele land, die onze jongere op vrijwillige basis verder helpen. Maar omdat steeds meer jongeren ons weten te vinden zoeken we nieuwe enthousiaste vrijwilligers! Kom jij bij de FLOOR-familie?

Wie is FLOOR?

We horen je denken ‘Wie is FLOOR?’. Dus even first things first, FLOOR is een overkoepelende naam voor FLOOR jongerencoaching. Een stichting die sinds 2018 jongeren met een handicap, beperking of ziekte coachen bij het vinden van hun eigen weg. Dit idee is ooit ontstaan uit het hoofd van Eelke Kelderman. Zij weet namelijk, door haar spierziekte, als geen ander hoe het was om als jongere tegen obstakels aan te lopen. En veel van die obstakels? Die hadden achteraf gezien, met de juiste hulp, anders aangepakt kunnen worden. Maar die hulp was er niet of kwam heel toevallig, eigenlijk té toevallig, op haar pad. Dat deed Eelke beseffen dat hulp niet ‘zomaar’ meer op je pad zou moeten vallen. Het moet makkelijker beschikbaar worden. En dat was het startpunt voor FLOOR jongerencoaching: dé hulp voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar die, om wat voor reden dan ook, niet de standaardroute lopen.

Wat doet een FLOOR-coach?

Om deze jongeren zo snel mogelijk aan een passende coach te kunnen koppelen hebben we nieuwe vrijwillige coaches verspreid door het hele land nodig. Besluit jij je bij ons aan te sluiten? Dan koppelen we je, na het volgen van de FLOOR-coachopleiding, aan een jongere bij jou in de buurt. Samen gaan jullie, in een traject van plusminus een jaar, aan de slag met vragen zoals: wie ben ik? Wat wil ik? Hoe kan ik dat organiseren? En wie kan mij daar bij helpen? Om tot de juiste antwoorden te komen maken jullie gebruik van de Person Centered Planning stappen die horen bij de FLOOR-methodiek. Dit daagt jou als coach uit om écht activerend, samen met je coachee, op onderzoek te gaan. Als FLOOR-coach zit je dus niet stil en dat maakt een traject, naast soms wat uitdagend, ook ontzettend leuk!

Wie zoeken wij?

Het is fijn als je al een coachopleiding hebt gevolgd of hier mee bezig bent. Heb je geen coachopleiding gevolgd, maar wel ervaring met het begeleiden van jongeren in deze doelgroep? Ook dan nodigen wij je van harte uit om te reageren! Voor ons is het namelijk belangrijker dat je onze missie steunt en uitdraagt. Wij verwelkomen iedereen met evenveel enthousiasme. Ongeacht kleur, leeftijd, achtergrond, gender, seksuele oriëntatie of handicap.

Wat krijg je er voor terug?

Wanneer jij instapt bij FLOOR jongerencoaching hoor je bij de FLOOR-familie. En de voordelen die daar bij horen? Die hebben we even voor je op een rijtje gezet:

  • Een inspirerende training gebaseerd op de Person Centered Planning methodiek;
  • Ervaringskennis over jongeren met een grote diversiteit aan handicaps;
  • De mogelijkheid tot het opdoen van waardevolle coachervaring;
  • Professionele supervisie en begeleiding van de coachtrajecten;
  • Professioneel georganiseerde intervisie;
  • Verschillende inspirerende workshops;
  • Heel veel plezier, betrokkenheid en verbinding met de andere coaches.

Sluit jij aan bij de informatiebijeenkomst?

Natuurlijk begrijpen we dat instappen als vrijwillige FLOOR-coach best een hele verantwoordelijk is. Daarom organiseren wij op woensdag 3 april aanstaande een online informatiebijeenkomst. Dit is de start van onze FLOOR-training om FLOOR-coach te kunnen worden. Met aardig wat aanmeldingen op de teller lijkt het een mooie avond te worden. Maar hoe meer zielen hoe meer vreugd! Voel jij je aangesproken tot de functie van FLOOR-coach? Dan nodigen we je graag uit voor deze online informatiebijeenkomst. In deze bijeenkomst nemen we je mee in onze achtergrond en de FLOOR-methodiek. Je krijgt op deze avond een goed beeld wat een FLOOR-coach inhoudt en je kunt ons alle vragen die je hebt stellen.

Ben jij er bij? Meld je dan aan via het online aanmeldformulier.

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder