Logo Floor
Het verhaal van

Moeder Claudette

“Omdat ik al jaren de enige begeleider was van mijn zoon, was dit een goede manier om hem ‘los’ te laten.”

Laagdrempelig en onafhankelijk

Hoe ik bij FLOOR terecht kwam? Via stichting Mama Vita kwam ik in contact met Gigi Dingler (red. projectleider FLOOR) en daarom was ik goed op de hoogte van de start en ontwikkeling van FLOOR jongerencoaching. Het was daardoor ook laagdrempelig om FLOOR in te schakelen voor mijn zoon. Ik moest hem even overtuigen dat dit goed voor hem kon zijn, maar toen het ijs eenmaal gebroken was, was ik overbodig!

Het is heel mooi om te zien dat een kwetsbare doelgroep op een andere manier, samen met het eigen netwerk, gaat kijken naar mogelijkheden om doelen te stellen voor de toekomst. Je kind heeft een onafhankelijke, maar betrokken, vrijwillige coach. Een die het beste voor heeft met onze kinderen.

Loslaten van mijn zoon

Omdat ik al jaren de enige begeleider was van mijn zoon, was het een goede manier om mijn kind ‘los’ te laten om zelf uit te zoeken wat hij wilde en hoe. Vanzelfsprekend werd ik wel betrokken bij het proces en de begeleiding door mijn zoon. Maar dat was zijn keuze. Het is gewoon fijn om vanuit een andere invalshoek en visie, de begeleiding over te laten aan een zeer betrokken coach.

De enige begeleiding die mijn zoon eerder kreeg, was via een GGZ-instelling. Daar werd alleen gekeken naar medicatie en eventuele therapieën. Het was voor het eerst dat wij gebruik hebben gemaakt van een coach. Iemand die vooral kijkt naar toekomstperspectief.

Alternatief voor thuiszitters

FLOOR is zeker een goed alternatief! Ik zou het dan ook aanraden aan ouders en jongeren. Vooral als je kind vastloopt in het onderwijs. Of als thuiszitter geen toekomstperspectief heeft op werk of dagbesteding. Er zijn zeker meer wegen die naar Rome leiden en ieder kind en/of jongvolwassene is leerbaar en inzetbaar in de maatschappij. Daarom is het fijn dat vanuit de eigen kracht van de jongere stappen gezet kunnen gaan worden op een creatieve, maar toch structurele manier.

Kinderen die vastlopen en weinig uitzicht hebben, zijn vaak getraumatiseerd door school of andere instanties, maar voelen zich niet bedreigd door de hulp van een FLOOR jongerencoach. Zingeving is toch het belangrijkste doel om uit je bed te komen en iets moois van je toekomst te maken!

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder