Logo Floor
Nieuws

Wij starten met de FLOOR academy!

FLOOR, 2 juni 2020

FLOOR jongerencoaching start de FLOOR academy in samenwerking met Dream Support! De academy is een plek voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar die niet de standaardroute lopen. Een plek vol inspiratie, motivatie én om zich verder te ontwikkelen op het gebied van persoonlijk leiderschap en toekomstplanning. De FLOOR academy wordt mogelijk gemaakt door het AGIS Innovatiefonds.

Ontmoeting, inspiratie en creativiteit

Jongeren hebben behoefte aan inspiratie en ondersteuning, op het gebied van toekomstplanning en persoonlijk leiderschap. Maar sommigen lieten FLOOR weten dat een coachtraject van een jaar te lang voor hen is. Zij hebben behoefte aan ontmoeting, inspiratie en creativiteit op een laagdrempelige manier. FLOOR vindt het belangrijk om in deze behoefte te voorzien en zo is de FLOOR academy geboren.

FLOOR academy

De FLOOR academy is een werkervaringsproject voor jongeren met een beperking, ziekte of jongeren die zijn uitgevallen op school. Het kernteam van de academy bestaat uit 12 tot 16 jongeren en samen gaan zij on- en offline producten en creatieve diensten ontwikkelen. Deze producten en diensten bieden zij aan aan jongeren die niet de standaardroute lopen in het leven. Vaste thema’s die in deze producten terugkomen zijn persoonlijk leiderschap en toekomstplanning.

De academy is een on- en offline inspiratie- en ontmoetingsplek voor deze jongeren. Het is een plek waar zij op een laagdrempelige manier kunnen ontdekken wie ze zijn. Een plek waar ze worden uitgedaagd om te dromen over een toekomst die bij hen past. De diensten en producten die het kernteam ontwikkeld helpen hen bij het inrichten van deze toekomst.

Inspireren en uitdagen

Met de FLOOR academy leren we jongeren hoe ze elkaar kunnen versterken en hoe ze anderen kunnen inspireren en uitdagen hun eigen kracht te vinden. De jongeren leren hoe ze de academy zelf kunnen samenstellen en organiseren, en hoe zij de concepten, producten en diensten ontwikkelen. Zodat het echt een product voor jongeren door jongeren wordt.

We kunnen de FLOOR academy starten dankzij het AGIS Innovatiefonds.

AGIS Innovatiefonds

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder