Logo Floor
Nieuws

Nieuw coachproject Viertaal College

FLOOR, 14 augustus 2018

Na een succesvolle pilot gaat FLOOR coachtrajecten verzorgen voor een aantal derdejaars VMBO-leerlingen op het Viertaal College Amsterdam. Leerlingen maakten tijdens het afgelopen schooljaar stappen op uiteenlopende gebieden. Zij leerden plannen, maakten passende studiekeuzes, oefenden met presenteren voor groepen en bezochten bedrijven en professionals.

Gedurende het begin van dit schooljaar vindt een aantal workshops plaats in de klas. Zo krijgen leerlingen meer beeld bij toekomstplanning en het belang ervan. Leerlingen die ervoor kiezen om verder te werken aan hun persoonlijke toekomstplan kunnen kiezen voor een coach van FLOOR. Samen gaan zij van januari tot december 2019 buiten schooltijd aan de slag.

Leerlingen starten met nadenken over zichzelf: wie ben ik, wat werkt goed voor mij en wat niet? Daarna gaan ze aan de slag met hun toekomstdromen. Jongeren bepalen vervolgens een aantal doelen voor zichzelf en maken samen met hun coach een plan om die doelen te behalen. FLOOR jongerencoaches leren jongeren ook netwerken; hoe creëer je mensen om je heen die jou gaan helpen met je plannen?

Zie hier de film die gemaakt is over het coachproject op het Viertaal College:

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder