Logo Floor
Nieuws

Thuiszitters

FLOOR, 17 maart 2020

Bij FLOOR coachen we regelmatig jongeren die thuis zitten.  Om wat voor reden dan ook. Frustrerend voor jongeren en ouders. FLOOR ondersteunt.

Groeiend probleem

Er zitten bijna 5000 kinderen langdurig thuis zonder onderwijs. Heel veel van hen hebben ook geen passende weekinvulling of een toekomstplan. Dat is frustrerend en deprimerend voor deze groep jongeren. En voor hun omgeving. Ze hebben enorme ambitie, maar soms lukt het gewoon even niet of sluit onderwijs niet aan.

Wat kan er wel?

Het onderwijs kunnen we niet zomaar veranderen. Wel kunnen we kijken wat we in de tussentijd voor kinderen kunnen betekenen die niet naar school gaan, zodat ze sociaal en psychisch niet steeds verder afglijden, maar een invulling vinden waar ze zich prettig bij voelen, met of nog even zonder onderwijs.

Toekomstplan

Jongeren kunnen bij FLOOR terecht als zij aan hun toekomst willen werken ‘buiten de gebaande paden’. Jongeren die wat willen, maar misschien niet weten hoe. Voor wie de standaardroute niet werkt.

Zij kunnen met een van onze vrijwillige coaches aan de slag om een persoonlijk toekomstplan te maken en stappen te zetten waarbij ze hun netwerk betrekken en vergroten. Dit doen we aan de hand van de methode Person Centered Planning. Onze coaches hebben ervaring met thuiszitters, maar zij kijken vooral naar wie je bent en wat je wilt. Naar wat er wel kan, in plaats van wat er mis gegaan is.

Ze kunnen op dit moment kennismaken met een van onze coaches via videobellen. Hoe werkt aanmelding? 

 

Lees hier het bijzondere verhaal van voormalig thuiszitter en oud-coachee Merlijn. Merlijn is filmmaker en heeft een film gemaakt over dit onderwerp. FLOOR is in gesprek om deze film te verspreiden.

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder