Logo Floor
Nieuws

Themasessie lichaamsgerichte coaching: uit je hoofd weer in je lijf

FLOOR, 6 december 2022

Geïnspireerd raken en blijven: dat is ons doel bij FLOOR jongerencoaching. En dat inspireren doen we niet alleen bij onze coachees, maar ook zo nu en dan bij onze eigen coaches. Daarom organiseerde wij afgelopen 19 november een themasessie speciaal voor de FLOOR coaches. Met ditmaal lichaamsgerichte coaching als hoofdonderwerp. Want met jezelf in contact komen en blijven is onwijs belangrijk!

Op zaterdagochtend om 10 uur verzamelde een leuke mix van actieve en niet-actieve FLOOR coaches zich bij de Alchemist in Utrecht. Allemaal klaar om een verdiepingsslag te maken en lichaamsgerichte coaching binnen de FLOOR-methode te implementeren. En wat we precies op zo’n themadag doen? Dat verschilt per onderwerp! Deze keer trapten we de dag af met een incheck-oefening. Even loskoppelen van het hoofd en eens écht met aandacht voelen wat er in ons lichaam gaande is. Want ook dat is lichaamsgerichte coaching!

Een dag vol lichaamsgerichte oefeningen

Omdat we het hoofd en ons denken juist niet de overhand wilde laten nemen werden de overige drie uren vooral gevuld met het uitvoeren van verschillende andere oefeningen, waaronder:

  • Leren gronden: uit je hoofd en weer in je lijf komen
  • De 3 houding oefening: ervaren wat het verschil is tussen gegrond aanwezig zijn en ‘je dagelijkse zelf’
  • Je lichaam als informatiebron gebruiken: vraagstukken oplossen met signalen die het lichaam geeft zónder het hoofd te gebruiken
  • Lichaamsgerichte vragen stellen

Ondanks het feit dat de meeste coaches best bekend waren met lichaamsgerichte coaching was de dag nog steeds een groot succes. Want stiekem vergeten we allemaal wel eens bij onszelf in te checken of ons lichaam te laten spreken. De sessie zorgde voor mooie onderlinge gesprekken en nodigde uit tot het delen van verschillende ervaringen. Want uiteindelijk leren we het meeste met en van elkaar! De coaches vertrokken vol enthousiasme richting huis, en staan te popelen om lichaamsgerichte coaching vaker in hun traject toe te passen!

Wil jij gecoacht worden?

Ben (of ken jij) een jongeren tussen de 15 en de 30 jaar en kun jij wel een jongerencoach gebruiken? Laat het ons dan zeker weten! Hoe? Door een mailtje te sturen naar contact@floorjongerencoaching.nl

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder