Logo Floor
Nieuws

Dag label: terugblik

FLOOR, 27 mei 2019

Onlangs vond de FLOOR inspiratiedag 2019 plaats. Wat was het een mooie dag, volledig in het teken van het thema ‘gebruiksaanwijzing’. En wat een enthousiasme ontvingen we na afloop. Met het thema ‘gebruiksaanwijzing’ heeft iedereen een verhaal, zo denken wij. Daarbij maakt het niet uit of je jong bent of oud, een beperking hebt of niet. Coach bent of coachee. Het is voor iedereen belangrijk om te weten wat je nodig hebt, waar je talenten liggen en wat je energie geeft en kost om een leven te creëren dat bij jou past. We blikken graag nog even met je terug.

Persoonlijke verhalen

Een belangrijke tool bij je gebruiksaanwijzing, is ‘de emmer’. Oftewel, je energiebalans. Als je emmer groen is, voel je je goed en energiek. Oranje is een gevarenzone en bij rood loopt je emmer over.

 

Hoe kun je zorgen dat je in groen of hoogstens oranje blijft?

Een aantal van onze jongeren, Merlijn, Tim en Salkan, werd geïnterviewd. Zo vertelde Merlijn over hoe hij van thuiszitter, compleet overprikkeld door met name geluiden, tijdens het coachtraject ontdekte wat zijn gebruiksaanwijzing was. Rust is daar in bijvoorbeeld belangrijk. Het hele interview met Merlijn is hier te bekijken.

Ook Tim had veel moois uit te delen. “Ik heb geleerd dat wanneer ik in oranje zit (red. in mijn emmer) en dan reflecteer op de situatie van uit een soort helikopterblik, me af vraag ‘wat is hier een juist antwoord voor mij?’, dan kan ik terug komen naar groen.” En oranje zone is ook merkbaar voor hem in ademhaling; “hoog ademen, bijna naar hyperventilatie. En vaak voel ik me dan geïrriteerd.” Salkan heeft een heel bijzonder verhaal rondom epilepsie. Lees dat hier.

In gesprek

De aanwezigen mochten zelf ook aan de slag, onder leiding van coach-coördinator Carola en projectleider en coach Gigi. Mooie inzichten ontstonden er over wat je nodig hebt om je emmer leeg te maken en hoe elke fase van de emmer er uit ziet voor een ieder. Van mensen die er nooit over na dachten tot mensen die er al heel bewust mee bezig waren.

Juist door elkaar te bevragen, in gesprek te gaan, ga je zelf nadenken. Het zou wat ons betreft een hoop burnouts kunnen schelen als iedereen zijn gebruiksaanwijzing kende en er over kon communiceren!  De dag werd omlijst door prachtige songs van Floor in ’t Veld. Bekijk hier een compilatie van de hele dag en hier de muziek van Floor.

Op naar de FLOOR inspiratiedag 2020!

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder