Logo Floor
Lot FLOOR voor jongeren

schooluitval

Schooluitval komt nog regelmatig voor doordat het huidige onderwijsstelsel niet bij iedere jongere past. Er zijn momenteel meer dan 5.000 kinderen en jongeren die uitgevallen zijn op school en thuiszitten. FLOOR biedt door middel van haar coachingstraject ondersteuning aan deze jongeren.

Toekomstplan

Als jongeren thuis komen te zitten, door bijvoorbeeld schooluitval, hebben zij vaak geen dagindeling of plan voor de toekomst. De ambitie om iets te doen is weg en er wordt alleen nog op de bank gehangen. Dit is voor de jongere niet leuk, maar voor de omgeving ook niet.

Op zo’n moment kan een FLOOR coach helpen, bij het vinden van een nieuwe dagbesteding of bij het maken van een persoonlijk toekomstplan. Tijdens het maken van dit toekomstplan gaat de jongere samen met de FLOOR coach opzoek naar wie hij of zij echt is. Ze gaan opzoek naar de eigen kracht en talenten van de jongere en kijken waar de passie ligt.

Tijdens deze zoektocht wordt eigen regie terug gegeven aan de jongere. Niet school, hulpverleners of ouders beslissen wat er gedaan moet worden, maar de jongere staat zelf aan het roer. Het geeft kracht, een positief gevoel. Er wordt niet gekeken naar wat er niet lukt, maar juist naar wat er wel lukt. Dat is de kracht van FLOOR.

“Het traject bij FLOOR jongerencoaching heeft mij een steuntje in de rug gegeven bij het nemen van belangrijke beslissingen, met het idee dat foute keuzes maken niet erg is en erbij hoort. Ik heb geleerd dat ik meer kan dan dat ik meestal dacht. De coaching heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven.” – Lot, oud-coachee.

Vrijblijvende kennismaking

Heb je interesse is een coach traject bij FLOOR? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Alle kennismakingsgesprekken vinden momenteel online plaats door de coronacrisis.

Lot is oud-coachee van FLOOR. Na een opleiding die niet goed bij haar paste kwam zij in haar tussenjaar bij FLOOR jongerencoaching terecht. Lot vertelt over haar ervaring met het coach traject.

Het verhaal van

MAYKE

Iedere maand proberen we je mee te nemen in de ontwikkelingen die FL... Lees verder

Nieuws

Voor je droom gaan

Floor, 7 maart 2019

Van droom tot realiteit, maar niet vanzelf. Zo ging Mike, met FLOOR coach Anita, aan de slag om te onderzoeken of ... Lees verder

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder