Logo Floor
Het verhaal van

Sandra

Coach Sandra is gek op zelfontwikkeling en de inzichten die ze krijgt door het coachen. Ze is bezig met haar eerste coachtraject bij FLOOR.

Van commerciële binnendienst naar coach

Na haar studie bank- en verzekeringswezen, kwam Sandra terecht in de commerciële binnendienst. Ze miste daar wat en startte naast haar werk met een studie Toegepaste Psychologie. Sandra kreeg een progressieve visuele aandoening, wat uiteindelijk leidde tot een arbeidsongeschiktheid verklaring. “Voor mij klopte dat totaal niet. Ineens niet meer kunnen werken nadat ik altijd gewerkt had? Onzin!” Misschien wel juist door dat feit, ontstond er bij haar een enorme passie om anderen te helpen de teugels terug in eigen handen te nemen.

Je hebt wel iets, maar dit is geen excuus.  Die mentaliteit, zeg maar.

Ze kende haar talenten al goed, ze groeide niet op met een beperking. Ze liep daarom juist aan tegen het beperkende denken van anderen.

Deze coach brengt een bak aan ervaring mee. Zo deed ze eerder projecten in de theater productie. Want organiseren is een van haar passies. Maar ook coachen, ligt in de kern van wie zij is. Anderen helpen. Met dus altijd die passie voor inclusie. Sandra kijkt echt alleen naar talenten en niet naar beperkingen. Het ligt dicht bij wie zij zelf is. Een pittige dame vol talenten, die geenszins van plan is om thuis te zitten afwachten, als ze ook dingen kan veranderen.

Empoweren

Ze kwam bij FLOOR via een meet-en-greet sessie bij Stichting 5D. En ergens in haar achterhoofd had ze de passie om zelf te coachen sinds haar studie, maar dat had ze een beetje naast haar neer gelegd. Toen kwam de vraag van Gigi, die duidelijk haar talent zag. “Dat voelde voor mij alsof dat zo op mijn pad moest komen. Een opstart van een  coachpraktijk leek mij lastig. Het voelde als iets dat zo ver weg van me stond. En zo kwam het toch ineens heel dichtbij. Echt een mooie kans.”

Ze heeft een interessante uitdaging bij haar coachtraject. Omdat haar coachee Joric blind is, kun je niet zomaar aan de slag gaan met tekenen, met het op die manier visueel maken. Dat was even zoeken. Nu doen ze dat op de laptop, met tekst en emoticons. En een toekomstposter maakt Joric leesbaar door er braille aan toe te voegen. Haar coachee is bezig met meer zelfstandig leven, dat is zijn hoofddoel. Zoeken naar zijn mogelijkheden én zelf gaan doen. Niet vragen of anderen het voor je doen. En ze beleeft ook mooie momenten met haar coachee. Toen Sandra even een pauze wilde vanwege privé omstandigheden, snapte hij zo goed wat er nodig was. “Hij was heel begripvol. Echt een oude ziel. Hij heeft me toen verbaasd.”

Voor Sandra was het even zoeken naar die balans tussen anderen empoweren en zelfzorg. “Het mooie van coachen, is dat zelfinzicht en je persoonlijke ontwikkeling. Je leert van je coachee, van zijn of haar proces. Maar je leert ook over jezelf. Je loopt tegen dingen aan en dat verandert je. Het is makkelijk aannames te doen over je coachee, maar die zeggen vaak meer over jou als coach. Dan denk ik, als je dit zou doen dat zou zo’n verrijking in je leven zijn. Maar dan denk ik achteraf, San, het is voor jou belangrijk, maar voor hem helemaal niet. Het is constant zoeken en ontwikkelen. Dat maakt het zo leuk om te doen!”

We helpen onze jongeren meer te dromen. Heb jij zelf nog dromen Sandra? “Een rondreis Japan. Ik ben nu bezig die te laten uitkomen. En de balans goed krijgen tussen voor mezelf zorgen en er voor anderen zijn. En natuurlijk die inclusieve samenleving, waarin ieders talent tot ontplooiing komt.”

Lezen hoe het Sandra’s coachee vergaat? Het interview met Joric lees je hier.

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder