Logo Floor
Nieuws

Nieuwe training

FLOOR, 2 september 2022

Hoe krijg je jouw volwassen zoon/dochter met Downsyndroom van de bank?

Ouders van jongeren met Downsyndroom moeten veel regelen voor hun kind. Van jongs af aan heb je je kind moeten activeren. Passief gedrag is immers een kenmerk dat soms hoort bij Downsyndroom.

Met als gevolg dat het voor de jongere vanzelfsprekend is dat anderen zijn of haar leven organiseren, inclusief zijn of haar vrijetijdsbesteding. Als je dat als ouder niet doet, gebeurt er waarschijnlijk niet veel.

Herken je dit? Dat jouw (bijna) volwassen dochter met Downsyndroom meer op haar tablet is dan goed is voor haar? Of vraag je je vertwijfeld af hoe je jouw zoon van de bank krijgt?

Deze training in twee delen helpt jou om dit te doorbreken. Het doel van deze training is dat jij jouw zoon of dochter stapje voor stapje in beweging krijgt met een leuke vrijetijdsbesteding. 

Wat kun je van deze training verwachten:

  • Je krijgt hulpmiddelen om jouw zoon of dochter te laten ontdekken wat hij of zij heel graag wil doen, en wat bij hem of haar past.
  • Je krijgt inspiratie om daadwerkelijk stappen te zetten.
  • Je krijgt handvaten om een netwerk rond jouw dochter of zoon op te bouwen, zodat niet alles op jouw schouders terecht komt.
  • De training biedt een veilige en fijne plek om met elkaar in gesprek te gaan. We verkennen vanuit nieuwsgierigheid en zonder oordeel de processen die ontstaan zijn, en verkennen vanuit de opgedane kennis hoe jij, als ouder, anders kan doen. Waardoor dat eigen initiatief bij jouw dochter of zoon kan ontstaan.
  • De periode tussen de twee trainingsavonden zijn bedoeld om te oefenen. De tweede trainingsavond zal met elkaar besproken wat er wel werkte, en wat juist helemaal niet.

De online training wordt gegeven door Regina Lamberts van de SDS en Carola Rothuizen van FLOOR (https://floorjongerencoaching.nl/over-floor/visie/).

Datum

12 oktober 2022 van 19.30 uur tot 21.00 uur (deel 1), online

2 november 2022 van 19.30 tot 21.00 uur (deel 2), online

Voor

Ouders van jongeren en volwassenen met Downsyndroom tussen de 16 en 30 jaar.

Kosten

Kosten voor deze training is € 20,- per huishouden, dus beide ouders kunnen aanschuiven.

Geef je op via info@downsyndroom.nl. Na inschrijving ontvang je een zoomlink.

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder