Logo Floor
Het verhaal van

MAYKE

Iedere maand proberen we je mee te nemen in de ontwikkelen die FLOOR doormaakt. Zeker wanneer het gaat over het Goldschmeding traject.  Zo zijn we inmiddels al bijna twee jaar op weg met het coachen van VSO-jongeren richting werk. En hoewel het einde van het Goldschmeding project bijna inzicht is, blijven we onwijs mooie stappen zetten. Project leider Yvonne Veraart ging langs bij verschillende betrokkene en vroeg hen het hemd van het lijf over het Goldschmeding Traject en hun bevindingen. Dit keer vertelt Mayke, begeleider op het Gentiaan College, over haar ervaring. Lees je snel verder?

* Niet zo’n fan van lezen? Beneden aan dit artikel staat de videoversie van het interview.

Hoe heb jij FLOOR jongerencoaching leren kennen?

Carola benaderde de school met ‘Hoi, ik ben Carola en ik ben van FLOOR en dit is wat wij doen. Zouden wij eens kennis kunnen maken?’. En ja, daar sta ik eigenlijk altijd wel voor open!

Wat kwam er uit je ontmoeting met Carola?

Op basis van ons gesprek hebben we samen afgesproken om een online informatieavond te organiseren. Wij hebben toen eigenlijk al onze ouders binnen deze school aangeschreven en ze ingelicht over de online informatieavond. De ouders konden daarna zelf beslissen of ze daar wel of niet bij aanwezig wilden zijn.

Wat kwam er uit de informatieavond?

Die informatieavond is geweest en Carola heeft daar haar verhaal gedaan. Daar kwamen best wel wat enthousiaste reacties uit. Maar we merkten ook dat het veel jongere leerlingen waren die eigenlijk nog niet helemaal in aanmerkingen kwamen voor dit traject, hulp bij het zetten van de juiste stappen naar werk.

Hoeveel aanmeldingen zijn er uit de informatieavond gekomen?

Uiteindelijk zijn er een stuk of vijf aanmeldingen op papier binnengekomen. Maar uiteindelijk is er volgens mij op dit moment maar één leerling officieel van start gegaan. Een andere leerling zit op dit moment nog in de pijpleiding voor wellicht een volgend traject.

Hoe verliep de start van het traject en ben jij goed op de hoogte gehouden?

Carola is bij ons op school gekomen. De leerling waar het om ging zat erbij samen met haar moeder en ik was ook aanwezig vanuit school. We hebben toen een fijn gesprek gehad over wat het traject precies inhield. Na het gesprek is Carola op zoek gegaan naar een passende coach voor deze leerling. Deze coach heeft ze uiteindelijk gevonden en gekoppeld aan de leerling. Daarna zijn ze samen van start gegaan. Carola heeft mij goed op de hoogte gehouden welke coach er aan de leerling gekoppeld is.

Het FLOOR-traject is gestart en weer gestopt. Hoe kijk je hier op terug?

Het is gestart, en ik vond het echt heel erg waardevol. Het had alleen denk ik nog waardevoller kunnen zijn als de coach in dit geval iets meer contact met school had onderhouden. Want dan was ik er van op de hoogte geweest dat de leerling niet altijd op kwam dagen of dat afspraken maken erg lastig bleek te zijn. Dan had ik daar als begeleider iets meer mee kunnen doen. Dan hadden we bijvoorbeeld gewoon onder lestijd of stagetijd kunnen afspreken als dat de leerling had geholpen.

Zou je FLOOR aanbevelen?

Ik ben zeker enthousiast over FLOOR, want ik denk en vind dat jullie hele mooie dingen doen. Ik zou jullie en het Goldschmeding traject dan ook zeker aanbevelen bij andere scholen en ik zou het ook zo opnieuw binnen onze eigen school onder de aandacht brengen.

Als je FLOOR in één woord zou kunnen omschrijven, wat zou je dan zeggen?

Een woord? Dat is lastig… Ik vind FLOOR echt toegewijd aan de jongeren. Succes voor de jongeren. Op naar een mooie toekomst op de arbeidsmarkt! En ik wil graag ook nog even benoemen: jullie werken allemaal op vrijwillige basis, vaak naast jullie baan, om dit te doen voor de jongeren. Nou, daar neem ik mijn petje voor af!

Ben jij na het lezen van dit stukje óók enthousiast geworden over FLOOR en zou jij graag met ons samenwerken als coach, coachee of school? Neem dan zeker contact met ons op door te mailen naar contact@floorjongerencoaching.nl

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder