Logo Floor
Nieuws

De kracht van ervaring

FLOOR, 21 november 2018

Bij FLOOR hebben we een flink aantal coaches die ervaringsdeskundige zijn. Ze zijn ouder van een kind met een beperking, broer of zus, werken met jongeren of hebben zelf een beperking. Die laatste groep geeft niet alleen eigen ervaring door, deze coaches fungeren ook als rolmodel. De samenwerking tussen Manon en coach Yvonne is daar een goed voorbeeld van.

Manon (19) klopte bij FLOOR aan, omdat ze het lastig vindt om met haar beperkte energie, als gevolg van de ziekte van Lyme, haar leven weer op te pakken. FLOOR liet haar kennismaken met coach Yvonne die door haar spierziekte als geen ander weet hoe je daarmee kunt dealen. Dat bleek een goeie match en Manon is inmiddels enthousiast aan de slag gegaan. Lees hier het artikel dat onlangs over hen verscheen in SUPPORT, een magazine over leven, wonen en werken met een lichamelijke beperking.

Yvonne werkt ook als trainer voor FLOOR en begeleidde onlangs een groep leerwerk-studenten van stichting 5D.

“Van de jongeren krijgen wij terug dat ze de toekomstworkshops van FLOOR als zeer inspirerend en nuttig ervaren. Ze zien met meer vertrouwen hun werkzaamheden na 5D tegemoet, omdat ze concrete stappen hebben bedacht die ze zelf kunnen zetten om te gaan doen in wat ze graag willen en waar hun ambitie ligt. Wat mede bijdraagt aan het succes is het feit dat een deel van de FLOOR-coaches zelf ook een handicap heeft en laat zien dat je met een handicap, zelfs een zware, ook succesvol kunt zijn in het bepalen van je eigen leven en dat je daar zelf richting en invulling aan kunt geven.”
Ellen de Ruiter, zakelijk leider stichting 5D

 

 

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder