Logo Floor
Het verhaal van

Luna

“Een hele andere manier dan hoe hulpverlening werkt.” Oud-coachee Luna (red: fictieve naam) heeft de tijd dat zij gecoacht werd bij FLOOR als positief en constructief ervaren. Ze wilde met minder energie, toch een passende studiekeuze maken. Hoe kijkt zij nu terug op haar traject, een jaar later?

Toekomst en studiekeuze

Ze kwam bij FLOOR terecht via de organisatie van Mama Vita en had toen al diverse dingen gedaan op het gebied van hulpverlening. Dat hielp haar naar eigen zeggen niet goed genoeg. Luna was op zoek naar een plek waar zij echt stappen kon zetten richting een fijne toekomst. Een plek waar zij onder andere een studiekeuze kon maken. Luna: “Ik dacht, misschien helpt dit wel. Bij FLOOR zijn ze meer gericht op je toekomst en op wat jij wil in het leven. Dat leek me fijner dan te focussen op problemen of je verleden.”

Minder energie, toch balans vinden

Luna heeft tijdens haar traject geleerd over hoe zij in elkaar steekt (haar persoonlijke gebruiksaanwijzing) en leerde meer stil staan bij haar gevoel. Ook ontdekte ze wat ze leuk en minder leuk vindt om te doen. Belangrijk daarbij was te kijken naar haar passie en hoe ze zich kon motiveren om minder leuke, maar misschien wel nodige dingen te doen, zoals sporten en huiswerk maken. Belangrijk voor haar om met haar mindere energie, toch goed in balans te blijven. Op bovenstaande foto heeft zij haar toekomstplan uitgetekend en beschreven. Deze kan ze er altijd bij pakken om zichzelf even te herinneren aan wat belangrijk is voor haar. Ook aan de slag met jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing? Kijk ons gratis webinar dan hier.

Netwerken en studiekeuze

Ook heeft Luna met haar coach gewerkt aan studiekeuze. Dit doelt ontwikkelde ze door middel van netwerken. Luna: “Ik heb mensen gesproken die psycholoog en coach zijn, omdat ik zoiets later wil worden. En ik heb een studiekeuze gemaakt! Het is MBO Sociaal Werk niveau 4 geworden.” Een keuze die echt bij haar past kon ze maken doordat ze een goed beeld had van wie ze is en wat ze wil. De studiekeuze vloeide daar dan uit voort. En deze studiekeuze past ook bij haar beperkte energie.

Sinds de coaching ervaart Luna meer invloed op haar leven, dit vindt ze een fijne verbetering. Ze heeft niet alleen keuzes in haar leven kunnen maken zoals het kiezen van een studie. Ze merkt dat ze op de lange termijn ook dingen heeft kunnen veranderen in haar leven. Dingen als; opkomen voor zichzelf. Ook bij docenten, al is dat laatste soms nog wel lastig. Ook kan ze nu beter om hulp vragen en zichzelf motiveren.

Tegenprestatie

Als tegenprestatie voor het coachtraject hielp zij mee met het opknappen van een tuin bij een buurthuis en het bedenken en uitvoeren van activiteiten voor kinderen. De FLOOR jongeren kiezen altijd zelf hun tegenprestatie of betalen anders 100 euro voor hun traject. Zoals ook het geval was bij Luna, was de tegenprestatie iets wat bij haar paste en wat ze graag wilde doen.

Foto: Op bovenstaande foto zie je de toekomstposter die Luna maakte.

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder