Logo Floor
Nieuws

Laatste trainingsdag van nieuwe groep FLOORcoaches

FLOOR, 18 mei 2022

Zaterdag 14 mei was de laatste trainingsdag van de nieuwe groep FLOORcoaches. Dit betekent dat FLOOR weer 19 coaches rijker is! Een groep vaardige en aardige coaches, die woonachtig zijn van Zeeland tot Friesland.

De trainers Sandra en Carola namen de coaches de hele dag mee in leefwereld van de FLOOR jongeren.

Deze zaterdag was de laatste dag van een intensieve en inspirerende training, waarbij de coaches het volgende geleerd en geoefend hebben:

  • De methodiek van persoonlijke toekomstplanning
  • De waarderende benadering. Wat gaat er goed? En hoe kun je hier meer van doen?
  • Oplossingsgericht coachen. De kracht van een goede open vraag. Hoe leert de jongere nadenken over wat hij of zij wil? En, reflecteren op wat hij of zij al gedaan heeft?
  • Onze rol als coach. We zijn een katalysator van verandering. En ook: hoe uniek is het om vrijwillig FLOORcoach te zijn, en een heel jaar de tijd te krijgen om met een jongere zijn of haar toekomstplan in elkaar te ‘knutselen’
  • Ontspanning en rust. Pas als je ontspannen bent, kun je echt nadenken, reflecteren, en oplossingen bedenken die voor je werken. Maar ook; coachen doe je ook met je lijf!
  • Hoe laat je de jongere dromen, doelen stellen, en kleine stapjes bedenken die helpen om dat doel te bereiken? Zodanig dat het niet te spannend wordt, en de jongere verlamt?
  • De beren op de weg! Positief, toekomstgericht en waarderend coachen is geen halleluja verhaal.

Er werd veel geoefend, maar er was ook veel dialoog. Het onderwerp ‘beren op de weg’ leidde tot een mooi gesprek over jezelf kwetsbaar voelen als coach. Maar ook: als je alles goed doet, alle PCP-stappen volgt, en toch merkt dat het niet werkt, wat hapert er dan? Welke belemmerende overtuigingen heeft de jongere, die hem of haar in de weg zitten? En op welk moment merken we dat vaak? Of, welke belemmerende overtuigingen heb je zelf als coach?

Ook kwam er weer mooi naar voren hoe waardevol en ondersteunend het tekenen is. Het vertraagt, zet aan het denken en kan echt tot nieuwe inzichten leiden.

Wij hebben genoten van deze groep. Het niveau, de vertrouwelijkheid die er al snel was, de humor.
We genoten ook van een gezonde en voedzame lunch! Ook niet onbelangrijkšŸ˜Š
En we zijn enorm blij met de proactieve houding. Ze willen aan de slag!

Aan iedereen die deze nieuwsbrief of blog leest de vraag: is er een jongere, zo tussen de 16 en 30 jaar, waarvan jij denkt, die gun ik een jongerencoach?

Laat het ons weten, en stuur een mail!

Met dank aan Karen van de Kerkhove voor de foto’s

Sandra Bijlsma & Carola Rothuizen,
Trainers FLOOR jongerencoaching

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder