Logo Floor
Het verhaal van

Joric

Nadat zijn moeder hem tipte over FLOOR, ging Joric aan de slag met coaching. Zijn hoofddoel? Zelfstandiger worden.

Doelen en dromen

Joric (19) ging vlak na zijn aanmelding aan de slag met coach Sandra. Meestal vorm je in de eerste drie maanden duidelijke doelen met je coach. Maar alles begint met een idee dat je het anders wilt in je leven. Misschien weet je zelfs al wel wat. Je gaat dit onderzoeken met je coach. En zet dat samen om in SMART-doelen. Specifieke, maar behapbare stapjes. Doelen die je zeker kunt bereiken, maar je wel uit je comfortzone halen. Zo ook Joric.

Zijn belangrijkste doel? Meer zelfstandigheid. “Dat zit hem in veel dingen. Mijn eigen bankzaken kunnen regelen, dingen bestellen. Maar ook het hebben van een bijbaantje is daarin belangrijk.” Met dit laatste doel is hij momenteel veel bezig. Joric hield onlangs zijn eerste netwerkbijeenkomst. De insteek van de bijeenkomst? Bedenken wat een realistische en leuke bijbaan zou kunnen zijn.

Wat is realistisch?

Joric en zijn coach Sandra delen een visuele beperking. Daarom kan Sandra ook perfect meedenken over wat haalbaar is, om frustratie te voorkomen. Al spoort ze hem vooral aan die zelfstandigheid te blijven opzoeken. Lees het interview met coach Sandra, hier.

Joric en Sandra zitten nog volop in het proces. Wat vind je van de coaching? Joric: “Het is praktisch en nuttig, maar ook erg gezellig hoor. Mijn coach helpt me herinneren dat ik stappen moet zetten, doordat we telkens evalueren wat er gedaan is. En we kijken ook naar wie in het netwerk ik kan gebruiken om me te helpen. Zoals met die bijeenkomst dus.”

Toekomstdromen

Naast het bereiken van meer zelfstandigheid, heeft Joric ook nog andere dromen. “Ik wil in de toekomst graag nog iets met muziek doen. Ik maak vaak muziek op de computer, het zou leuk zijn om daar meer mee te kunnen doen in de toekomst.”

Weten wat er uit de netwerkbijeenkomst kwam? Binnenkort vertelt dit duo hier meer over!

Het interview met coach Sandra lezen? Dat vind je hier.

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder