Logo Floor
Het verhaal van

Jolien

Zelfontwikkeling is voor iedereen. Ook als je een kleine portemonnee hebt. Dat is de missie van Jolien. Deze gedreven coachee is bezig een eigen onderneming op te starten.

Hoe ben je bij FLOOR terecht gekomen? En waarom dacht je dat een toekomstcoach wel iets voor je kon zijn?

“FLOOR kwam ik diverse keren tegen op Facebook, doordat ik soortgelijke pagina’s leuk vond. De manier van werken naar mijn uiteindelijke toekomstbeeld toe sprak mij erg aan. Je werkt zelf met behulp van een coach aan je eigen doelen. Ook netwerkbijeenkomsten organiseren, sprak mij aan. Het leek mij prettig om op die manier ook zelfontwikkeling en eigen beslissingen nemen, wel in eigen hand te houden. Daarnaast was de drempel laag voor mij, omdat de financiële bijdrage of maatschappelijke bijdrage (in mijn geval dat laatste) vrij toegankelijk is voor iedereen met een laag inkomen.”

Hoe lang ben je bezig met je traject bij FLOOR?

“Ik ben vanaf september 2019 bezig met het traject bij FLOOR, al voelt het veel korter. Dit doordat ik merkte dat ik nogal wat tijd nodig had om te wennen aan de vorm, methode en de weg vinden samen met de coach.”

Wat is je droom en wat zijn je doelen? 

Mijn droom is een eigen onderneming opzetten op het gebied van voeding en leefstijl, gericht op en specifiek toegankelijk voor mensen met een kleine portemonnee. Een nog grotere droom is om een kookboek te ontwikkelen en schrijven op gezonde, lekkere en budget-gerechten die dan in de boekhandels komt te liggen. Mijn doelen zijn daarbij om mijn grenzen en verwachtingen bespreekbaar te maken en mijzelf te laten zien op een natuurlijke, doch duidelijke manier/ houding. Vooral het grenzen aangeven ten aanzien van wat ik wel/ niet prettig vind is op elk vlak nog een uitdaging momenteel.”

Waar werk je op dit moment aan met je coach? 

“Op dit moment heb ik net mijn eerste netwerkbijeenkomst gehad. Wat ik erg spannend vond, omdat ik mij dan echt open mag gaan opstellen in wat ik wil weten, zien en horen van mijn sociale omgeving. Mijn belangen en kijk op eigen onderneming worden open en bloot besproken door mijzelf. Gelukkig is mijn coach daar bij. Mijn coach Miranda heeft een open en frisse houding en is inspirerend. Ze is ook helder en duidelijk, erg prettig.”

Wat spreekt je aan aan FLOOR?

“De methode om op eigen tempo aan je doel te werken, met eigen ideeën en manier van invulling over de afspraken met je coach. Tegelijkertijd ook zoeken, zeker in het eerste half jaar voor mij, waardoor het wat trager op gang kwam dan ik zelf had verwacht. Ook de netwerkenbijeenkomsten spreken me aan, hoe spannend en eng ik dit ook vind. Het is voor mij toewerken naar het mijzelf laten zien aan anderen. Qua sociale en persoonlijke ontwikkelingen kom je dichterbij jezelf en anderen.”

Welke dingen heb je geleerd over jezelf? Heb je daardoor dingen veranderd in je leven?

“Dat als ik ideeën opdoe of er iets anders speelt, dat ik dat sneller deel met mijn coach. Ook leer ik dat het belangrijkste is om je eigen sociale netwerk in te zetten en hen op de hoogte te houden van waar je mee bezig bent. Dat is voor mij een mooi leerproces, omdat ik soms de neiging heb dingen voor mijzelf te houden. Hierdoor lopen spanningen en emoties op. Dus vooral het delen met anderen en tegelijk ook terug kunnen vallen op anderen, helpt mij.  

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder