Logo Floor
Het verhaal van

Janine

Janine (21) heeft een spierziekte en vroeg zich af wat haar te wachten staat in de toekomst als ze zelfstandig gaat leven en hoe ze daarmee om zou kunnen gaan. Twee jaar geleden besloot ze om samen met een jongerencoach met deze vragen aan de slag te gaan.

Niet alles met je ouders bespreken

“Mijn moeder wees me op de mogelijkheid van een coach, toen heb ik zelf contact opgenomen. Carola is voor een kennis­makingsgesprek bij ons thuis geweest. Ze is aardig en luistert goed. Ze helpt bij het bedenken van oplossingen, maar ik moet het zelf met mijn netwerk leren regelen en contacten gaan leggen. Een van mijn vragen is bijvoorbeeld of ik straks alleen kan gaan wonen of dat het beter is om een plek te zoeken binnen begeleid wonen. Ik wil in de toekomst zelfstandig zijn en mijn eigen, realistische, keuzes maken. Het is fijn om regelmatig met een onafhankelijk iemand over mijn toekomst te praten. Tegen je ouders wil je niet alles zeggen en je kunt met je coach ook over je ouders praten.”

Op weg naar een zelfstandig leven

Inmiddels werkt Janine twee ochtenden in de week. Met haar eigen auto rijdt ze erheen. Janine staat in geschreven bij een woningstichting en wil graag proberen om zelfstandig te wonen in een eigen appartementje. Ze heeft er inmiddels vertrouwen in dat dat haar wel gaat lukken. Tijdens het coachtraject heeft ze geoefend met zelfstandig opstaan, de was en koken. “Nu nog een plan maken voor de financiën” aldus Janine.

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder