Logo Floor
Het verhaal van

moeder Saskia

Voor ouders is het heel fijn als er meerdere mensen zijn die kunnen ondersteunen als een kind hulp nodig heeft bij het vinden van zijn weg. FLOOR coaches kunnen bijvoorbeeld helpen bij het vergroten van het informele netwerk. Saskia, moeder van oud-coachee Merlijn, deelt haar ervaringen.

Je hebt indertijd contact gezocht met FLOOR voor je zoon Merlijn. Wat sprak je aan?

Dat er op een gelijkwaardige manier gewerkt wordt in de coaching. Het principe dat de een wat voor de ander doet en de ander dan iets terug doet, spreekt me erg aan. En dat er buiten de kaders van “gebruikelijk” wordt gedacht en gehandeld. Waardoor er veel meer mogelijk is. ‘Out of the box’ kijken naar een toekomst.

Hoe heb jij als moeder de begeleiding vanuit FLOOR ervaren?

Heel erg plezierig, omdat Merlijn echt heel depressief was toen er gestart werd. En hoe de begeleiding dan aansluit was echt fantastisch en cruciaal. Alleen maar kijken naar wat hij leuk vindt en dan daarin verdiepen en daarop aansluiten, waardoor Merlijn een vertrouwensband kreeg die niet meer stuk te krijgen is. En zo waardevol voor hem om te ervaren dat er mensen zijn die naast hem staan en hem ook echt horen en daardoor ook goed kunnen helpen, is zo fijn!

Wat was er anders dan andere begeleiding die Merlijn had gekregen?

Merlijn heeft gelukkig altijd met mensen in de begeleiding gewerkt die aansloten bij hem. Dat komt omdat ik de mensen nog uit kon kiezen vanwege goed persoonsgebonden budget, waardoor ik de regie kon houden over wie er met hem werkte. Maar hij heeft veel schade opgelopen in contact met andere volwassenen die ik niet kon uitkiezen. Denk aan vele juffen op scholen. Die keken niet echt goed naar hem en overschatten hem of begrepen hem totaal niet. Daar heeft hij veel trauma van opgelopen.

Zou je het andere ouders aanraden en zo ja, waarom?

Ja zeker en dat doe ik ook actief, omdat het zo belangrijk is wat FLOOR doet! Aansluiten en dan in beweging krijgen en alles inzetten om anders te kijken en te handelen. Daarnaast is het superfijn dat FLOOR zo’n groot netwerk heeft, want daar moet je het van hebben. Netwerken is het allerbelangrijkste als je verbinding nodig hebt en andere wegen moet bewandelen dan de gebaande paden zoals school en zorg zoals die in het “gewone” systeem aangeboden wordt. En FLOOR werkt vanuit het hart en is onafhankelijk om dat ook te kunnen doen.

Voor Merlijn heeft het verschil gemaakt. Het heeft hem geholpen, zeker door het netwerk, zingeving te hebben door mee te kunnen doen, iets terug te kunnen geven. Hij voelt zich weer waardevol en dat gun je elk kind!

Het verhaal van Merlijn lezen? Dat doe je hier.

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder