Logo Floor
Het verhaal van

Conny

Er zijn weer heel wat nieuwe coaches die in mei 2019 hun training afgerond hebben voor FLOOR.

Deze coaches zijn al of gaan binnenkort aan de slag met jongeren. Een van deze nieuwe coaches is Conny. Waarom FLOOR en hoe verloopt het traject met haar eerste coachee, Dominique?

Van docent naar coach

Conny is al heel lang docent Engels op een school in het Gooi. Zo’n docent die echt houdt van haar vak én haar leerlingen. Ze haalde steeds meer vreugde uit mooie gesprekken met haar leerlingen en was blij als ze net even wat vrolijker weg gingen dan ze binnenkwamen. Toen Conny met zichzelf in de knoop lag, heeft ze ook een aantal zaken opgepakt met een coach zodat ze dingen kon veranderen in haar eigen leven. Als een logisch vervolg daarop, heeft ze de opleiding tot jongerencoach gedaan.

Zonen

Conny heeft daarnaast twee zonen met ADHD/ASS en weet hoe lastig het voor jongeren kan zijn. Sommige dingen zijn nu eenmaal moeilijk voor ze. Maar met wat hulp, iemand die hen steunt, naar ze luistert, kwamen ze er wel.

 

“Voor mijn beide zoons waren die steunpilaren gewoon een geschenk. Toen ik over FLOOR las wist ik; hier wil ik ook een steun zijn voor iemand!”

De aanpak van FLOOR spreekt haar aan omdat het over aanpakken gaat en niet over eindeloze handelingsplannen, ontwikkeldossiers. “Wat heeft een jongere nodig om haar doel/wens/droom waar te maken? En daar mee aan de slag te gaan. Mooi!”

Bijzondere eerste FLOOR coachee

“Met mijn eerste FLOOR coachee, Dominique, doen we dat door te tekenen, wat rust brengt in een gesprek. Ik merkte met haar dat ze ook direct nieuwsgierig was en het gaf ons ook gelijk samen wat te doen. Want hoe teken je “krantenwijk”? Haar doel in het traject? Een bijbaan vinden die bij haar past.”
“Een van de mooie momenten, nu al, met Dominique, was toen deze 14-jarige kanjer vertelde over haar blog en actie op Instagram. Deze positieve en vrolijke meid heeft namelijk een ‘stories’-actie bedacht samen met vrienden en vriendinnen. Zo hebben ze verschillende mensen met een beperking gevraagd hun verhalen op te schrijven. Deze hebben Dominique en haar vrienden vervolgens uitgedeeld op Utrecht CS. Wat een geweldige actie!”
Dominique en haar ‘stories’ zijn te volgen op Instagram.

 

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder