Logo Floor
Nieuws

Het Goldschmeding project: waar staan we nu?

FLOOR, 18 januari 2024

In september 2022 startte voor FLOOR jongerencoaching het Goldschmeding avontuur. Een unieke samenwerking tussen onze stichting en VSO-scholen om jongeren die uitgestroomd zijn of in het laatste jaar van het voortgezet speciaal onderwijs zitten te helpen bij het zetten van de juiste stappen richting passend werk. Uitdagend, maar zo ontzettend leuk. En in deze update vertellen we je graag waar we nu staan. Lees je snel verder?

FLOOR jongerencoaching en VSO-scholen

Via het Goldschmeding project worden er momenteel dertien coachees door FLOOR gecoacht waarvan zes op VSO-scholen: drie leerlingen op De Piramide in Den Haag, twee leerlingen op De Kleine Prins in Hilversum/Utrecht en één leerling op het Gentiaan college in Apeldoorn. De overige zeven jongeren zijn individueel in het Goldschmeding traject opgenomen, dus buiten de VSO scholen om.

Het goldschmeding project visueel in een taart diagram

Daarnaast is zijn we óók druk bezig met het organiseren van de stakeholdersbijeenkomst. We zijn nog aan het brainstormen of we dit per VSO-school gaan doen, regionaal of dat behoefte bestaat om alle stakeholders, zoals scholen, jobcoaches, werkgevers en stagebegeleiders gezamenlijk uit te nodigen.

Tot slot gaan we binnenkort met de Piramide verkennen hoe we de PCP-stappen in de FLOOR methodiek kunnen worden verbonden met de LOB-methode. Het uiteindelijke doel is om elke jongere die werk zoekt naar eigen kunnen zijn of haar eigen weg hierin te laten vinden. Het is mooi om de aanwezige kennis bij de individuele trajecten, op de scholen en bij andere stakeholders in te zetten voor een menswaardige economie, inclusieve arbeidsmarkt en duurzaam werk!

Op naar meer jongeren aan het werk!

Zoals je kunt zien zitten we niet stil en is er nog genoeg te doen binnen het Goldschmeding project. En al deze nieuwe plannen uitvoeren? Dat gaat vanaf het nieuwe jaar allemaal onder toezicht van Yvonne Veraart. Zij neemt namelijk het stokje van Carola Rothuizen over als het gaat om Goldschmeding en staat te popelen om nóg meer jongeren aan het werk te helpen. Wij wensen Yvonne heel veel succes en kijken uit naar de nieuwe verhalen en successen!

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder