Logo Floor
Nieuws

Een paar hoogtepunten van het Goldschmeding traject

FLOOR, 26 maart 2024

We zijn inmiddels al ruim anderhalf jaar op weg met het coachen van VSO-jongeren richting werk. En hoewel het einde van het Goldschmeding project bijna inzicht is, blijven we onwijs mooie stappen zetten. Om je mee te nemen in dit traject hebben we weer alle updates in een overzicht gestopt. Lees je snel verder?

Integreren werknemersvaardigheden in PCP-stappen

Tijdens het intervisie-overleg met de coaches én tijdens het overleg met de supervisoren hebben we besproken hoe we de werknemersvaardigheden kunnen integreren in de Person Centered Planning stappen, onze FLOOR-methodiek. De uitkomst is dat we de methodiek van FLOOR gaan uitbreiden met een concreet werkblad over werknemersvaardigheden. Dit is een mooi voorbeeld van een organische werkvorm waarbij theorie en praktijk met elkaar worden uitgewisseld in samenspraak met coaches én supervisoren.

Het Piramide college als ambassadeur

Verder heeft onze contactpersoon van Het Piramide college In Den Haag FLOOR regionaal onder de aandacht gebracht. De voorzichtig eerste contacten met een andere school worden gelegd. Maar waar is onze contactpersoon bij het Piramide College eigenlijk zo enthousiast over? Wat gaat er – volgens haar – zo goed bij het coachen van VSO-jongeren? We verzamelden een aantal mooie quotes:

  • ‘Mooi dat het traject start in het laatste jaar en door kan lopen naar het eerste half jaar na school. Dit is een goede timing’;
  • ‘Mooi om te zien dat het netwerk versterkt kon worden. De nadruk van FLOOR op actief gebruik maken van het netwerk is als inzichtgevend én waardevol ervaren’.
  • ’De leerlingen ervaren veelal geheugenproblemen en daarbij is de inzet van een FLOOR-coach enorm waardevol’.
  • ‘Één op één coaching werkt positief door, zeker naast de klassikale LOB-lessen die de coachees krijgen. Er is dan meer oog voor wat echt niet werkt, voor de thuissituatie en er kan individueel worden ingespeeld op de behoefte van de coachee.’

Op 18 april vindt de stakeholderbijeenkomst plaats

De stakeholdersbijeenkomst vindt plaats op donderdag 18 april 16:00 – 20:00. Wij kijken ernaar uit om onze opgedane ervaringen bij het coachen van VSO jongeren naar werk uit te wisselen met alle PWIB-platformleden, contactpersonen van de scholen, Bestuur FLOOR, coaches FLOOR, supervisoren FLOOR en jobcoaches.

Bijeenkomst Platform Werk Inclusief Beperking (PWIB)

Eén van de deelnemers van het PWIB-platform is Stadskamer in de Achterhoek. Stadskamer heeft als doel om mee te denken, mee te leven, te luisteren, te praten, meedoen mogelijk te maken en ontmoeten te faciliteren. Sleutelwoorden zijn verbinding, herstel en beweging. Op 20 maart organiseerde Stadskamer een bijeenkomst op één van hun locaties. Zo kregen alle PWIB-leden een inkijkje in de goed georganiseerde Stadskamer, met een verhaal van een ervaringsdeskundige (verslaafde), een workshop tekenen, een workshop zelfverdediging én een workshop dansen. Ter afsluiting aten we gezamenlijk met alle andere gasten in het restaurant van de locatie op de Raadhuisstraat, nabij het centrum van Doetinchem. Het was een hele mooie, inspirerende en zinvolle bijeenkomst.

Heb jij interesse in het Goldschmeding traject?

Heeft deze update je interesse gewekt en ben je benieuwd of het Goldschmeding traject iets voor jou of jouw VSO-school kan zijn? Neem dan zeker even contact op met Yvonne Veraart, Goldschmeding projectleider.

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder