Logo Floor

Rubrieken

Het verhaal van

Gigi

De jongeren dagen me uit om duidelijker te zijn naar wat ik nodig heb, om keuzes te maken daarin om mijn balans te houden.

Projectleider en FLOOR coach Gigi vertelt over haar afgelopen coach-jaar en wat het coachen haar brengt.

Je bent niet alleen de projectleider van FLOOR. Je coacht zelf ook. Hoe kijk je terug op jouw coach-jaar?

Het afgelopen jaar heb ik twee gevoelige meiden gecoacht. Ook heb ik nog altijd contact met de meeste van mijn eerdere coachees. Ze kenmerken zich doordat ze allemaal heel gevoelig zijn. Het gaat heel goed met de eerdere coachees, omdat ze erkennen wie ze zijn en wat ze nodig hebben en daarop hun leven inrichten. Dat maakt ze zo krachtig en ze blijven stappen zetten. Dat vind ik heel mooi om te zien!

Hoe gaat het met je huidige coachees?

Ik heb net een traject met een meisje van vijftien afgerond. Zij vond het moeilijk om te focussen op wat voor haar belangrijk is en te gaan staan voor wat ze nodig heeft. Ze is natuurlijk nog jong en op school is er weinig ruimte om haar eigen gebruiksaanwijzing te volgen. Mogelijk wordt dat makkelijker voor haar na school. En toch heb ik haar stappen zien maken, ze startte als iemand die het gevoel had dat alles haar overkwam en eindigde als een dame die veel beter voelt dat ze invloed heeft op hoe ze haar leven in kan richten.

Mijn andere coachee is ook heel gevoelig en strandde op het MBO. Nu de ‘sneeuw in haar hoofd  gezakt is’, wordt het haar steeds helderder wie ze is en wat bij haar past. Ze heeft nu een tussenjaar en is heel voortvarend aan het werk met haar toekomst. Ze doet veel verschillende ervaringen op en reflecteert steeds op wat ze leert, wat voor haar belangrijk is en welke kwaliteiten ze bij zichzelf ontdekt. Alle vertrouwen dat zij haar plek gaat vinden, maar wel op haar eigen manier en tempo.

Heb jij iets met dat thema?

Ik ben zelf ook gevoelig, maar zo gewend geweest om mee te gaan in de systemen van school en werk. De jongeren dagen me uit om duidelijker te zijn naar wat ik nodig heb, om keuzes te maken daarin om mijn balans te houden. Dat geeft de coaching mij. Dus ik zeg altijd zo, het is niet voor niets dat deze jongeren op mijn pad komen. Ik ben de jongeren dankbaar dat ze mij dat laten zien. Zo leren we allemaal weer van elkaar.

En dat doen we allemaal als coaches en dat hoop ik nog lang te kunnen doen. En daarmee steeds meer jongeren een eigen weg laten vinden en een rolmodel te worden voor andere leeftijdsgenoten.

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder