Logo Floor
Nieuws

Gigi takes the FLOOR – Wat bracht Corona ons?

FLOOR, 5 september 2020

Gigi Dingler is directeur bij FLOOR jongerencoaching. Zij schrijft één keer in de twee maanden een column voor FLOOR over zaken die op dat moment spelen. Deze keer schrijft ze over wat Corona betekent voor het coachen bij FLOOR en wat het ons heeft gebracht.

Wat leert Corona ons?

Ondanks de Corona moeheid willen we bij FLOOR toch even kijken naar wat Corona ons bracht en brengt.

De afgelopen maanden is het gelukt om snel de omslag te maken naar online coachen, online trainen en webinars. Wat kan wél? Dat is hoe FLOOR-coaches onze jongeren leren kijken. Nu kregen we de kans om dit zelf in de praktijk te brengen, en met succes. Mooi die flexibiliteit van onze coaches en trainers!

Maar wat vooral heel interessant bleek, was om te zien wat Corona met onze jongeren deed. Dat bleek heel uiteenlopend. Er waren jongeren met kwetsbare longen die in volledige quarantaine moesten en dat nog steeds zijn. Dat je als oudere je wat meer uit de samenleving terug moet trekken, is niet leuk, maar aan het begin van je leven is dit extra moeilijk. Er waren jongeren bij wie de wekelijkse fysiotherapie opeens uitviel, dat betekende niet alleen minder sociaal contact, het fysieke welzijn ging ook plotsklaps achteruit. Er waren echter ook jongeren die opleefden van minder prikkels, eindelijk de mogelijkheden dichterbij zagen komen van online onderwijs. Dit biedt enorme kansen voor de circa 5.000 kinderen die langdurig uitgevallen zijn op school. Nu maar hopen dat het onderwijs echt werk gaat maken van onderwijs op afstand voor de kinderen die leerbaar zijn, maar maatwerk nodig hebben om tot bloei te komen.

Bij FLOOR ondersteunen we ook jongeren die vanwege hun ziekte of beperking al heel weinig de deur uitkomen. Hun leven speelde zich al grotendeels online af. Een voorbeeld daarvan is Gerie:

“Voor mij was de lockdown helemaal geen gekke periode. Daardoor gingen veel meer mensen net als ik vanuit huis leven. Ik heb veel ge(video)beld met mensen, daar hadden ze ineens meer tijd voor. Ik heb ook de online training bij FLOOR gevolgd, normaal ben ik bij dit soort dingen een uitzondering, als online deelnemer. Nu niet, heel fijn!” (citaat uit FLOOR-filmpje)

FLOOR start het komende jaar met de FLOOR academy. Online ontmoetingen zullen daar ook een grote rol spelen, zodat het programma voor zoveel mogelijk jongeren toegankelijk is. Wat een leerzame tijd. Er gaat niets boven persoonlijke ontmoetingen, maar dat de maatschappij toegankelijker wordt voor jongeren dankzij Corona, daar hopen we bij FLOOR op!

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder