Logo Floor
Gerie FLOOR voor ouders

gebruiksaanwijzing: ken jezelf en draag het uit.

De gebruiksaanwijzing is hèt middel dat FLOOR jongerencoaching gebruikt om de jongeren te laten uitvinden wat werkt voor hen. Door zichzelf te verdiepen in wie ze zelf zijn, ontdekken ze in welke situaties ze het beste tot hun recht komen. Maar wat houdt zo’n persoonlijke gebruiksaanwijzing daadwerkelijk in? Dat leggen we hieronder uit!

Batterij voor gebruiksaanwijzing FLOOR

Leer jezelf kennen

Wanneer een coachee start bij FLOOR dan heeft diegene vaak nog geen goed beeld over zijn of haar toekomst. Een belangrijke vraag om te stellen is dan; waar krijgt iemand energie van? Door dan te reflecteren op eerdere situaties kunnen lessen worden getrokken. Misschien krijgt iemand wel een kort lontje wanneer die zich in grote gezelschappen begeeft, raakt hij of zij snel overprikkeld of komt iemand veel te weinig buiten. Door te reflecteren krijgt de coachee een goed beeld van zijn of haar gedrag en kan er aan de slag worden gegaan met een realistisch beeld voor de toekomst.

Emmer

Een belangrijk onderdeel van jezelf is je energiebalans. Wanneer een FLOOR coachee aan de slag gaat met zijn of haar gebruiksaanwijzing, dan komt ook vaak ‘de emmer’ voorbij. Met deze analogie wordt inzichtelijk gemaakt in hoeverre activiteiten of situaties bij een coachee passen. En welke activiteiten eventueel teveel energie kosten. In dit document lees je meer over de emmer.

Emmer gebruiksaanwijzing

Beschrijf jezelf

Wanneer je jezelf beter in de smiezen hebt, weet je ook wat er voor zorgt dat je als mens beter doet uitkomen. Nu is het zaak om zowel jezelf en anderen daar aan te herinneren. Deze kennis hebben is fijn. Maar het delen zodat mensen goed en op een prettige manier met je samen kunnen werken is nòg belangrijker. Daarom giet je jouw gebruiksaanwijzing in een concrete vorm.

Gebruiksaanwijzing toegepast

Tim krachtig door zijn gebruiksaanwijzing.

Tijdens zijn coachingstraject was Coachee Tim zich erg bewust van zijn gebruiksaanwijzing en hoe deze toe te passen voor een zo positief mogelijk resultaat. Behalve door FLOOR coachee’s wordt de gebruiksaanwijzing ook veel gebruikt in het bedrijfsleven.

De persoonlijke gebruiksaanwijzing hoeft niet persè een geschreven document te zijn. Zo zijn er coachee’s die hun creativiteit inzetten om tot een goed eindresultaat te komen door bijvoorbeeld een collage of een film over zichzelf te maken. Het belangrijkste is dat het in een vorm gegoten wordt die bij jou past.

Het verhaal van

MAYKE

Iedere maand proberen we je mee te nemen in de ontwikkelen die FLOOR... Lees verder

Nieuws

De persoonlijke gebruiksaanwijzing, de winst groter dan de nadelen

Floor, 10 juli 2020

Lees verder

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder

Volg ons:

Veiligheid & Privacy

FLOOR jongerencoaching vindt veiligheid heel belangrijk. Daarom tekenen onze vrijwilligers een gedragscode en zijn zij in het bezit van een VOG. Daarnaast heeft FLOOR vertrouwenspersonen aangesteld. Verwerking van de persoonsgegevens gebeurt op een wijze die in overeenstemming is met de eisen die de AVG stelt. Lees verder ->

Copyright FLOOR © 2020