Logo Floor
Nieuws

FLOOR’s middenjaarsbijeenkomst: ontmoeten en geïnspireerd worden

FLOOR, 20 juni 2024

Wanneer je instapt als FLOOR-coach hoor je direct bij de familie en mag je deelnemen aan de leukste workshops en bijeenkomsten. Afgelopen zaterdag 1 juni hadden we zo’n bijeenkomst. De middenjaarsbijeenkomst!

Wat is de middenjaarsbijeenkomst?

De middenjaarsbijeenkomst is een fijn moment voor FLOOR-coaches, het team en het bestuur om elkaar live te ontmoeten, kennis op te doen of juist kennis te delen. Dit keer hadden we twee speciale gasten, namelijk Saskia Buma en Leander Westerbeek van Eerten. Zij gaven een waardevolle workshop over Autisme en Identiteit. Een belangrijk onderwerp voor FLOOR, omdat steeds meer jongeren met autisme de weg naar een FLOOR-coach weten te vinden.

De workshop en onze methodiek

De workshop sloot haarfijn aan op onze FLOOR-methodiek: Person Centered Planning (of PCP) waarbij het draait om vier vragen:

  1. Wie ben ik?
  2. Wat wil ik?
  3. Hoe kan ik dit bereiken?
  4. En wie wil kan mij daar bij helpen?

Die eerst vraag, het ‘wie ben ik’, blijkt een lastige voor veel mensen met autisme. Onderzoek toont namelijk aan dat zij vaak worstelen met existentiële angsten, zorgen en vragen rond hun eigen identiteit. En, daarmee het doel van hun bestaan. Logisch, als je niet goed weet wie je bent is het immers lastig om aan de slag te gaan met dromen en doelen, wat de kern is van onze FLOOR- methodiek.

In onze dagelijkse FLOOR-coachpraktijk bleek dit dan ook soms best een worsteling, en zijn we hier al diverse keren mee aan de slag gegaan. Dankzij de inventiviteit en growth mindset van onze coaches, en het hele FLOOR- team. De workshop van 1 juni heeft ons hierbij nóg meer theoretische context en waardevolle oefeningen gegeven. Hierdoor kunnen wij onze methodiek naar een hoger plan tillen, en onze jongeren met autisme nog beter coachen!

Saskia en Leander, dank namens het hele FLOOR-team voor jullie inspirerende workshop! En toekomstige FLOOR-jongeren, met en zonder autisme, wees welkom. Wij zijn er klaar voor.

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en loop je, door bijvoorbeeld een handicap, beperking of wat voor reden dan ook, niet de standaardroute? Meld je dan hier gratis aan voor een FLOOR-coach!

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder