Logo Floor
Nieuws

FLOOR en VSO-scholen

FLOOR, 3 september 2022

FLOOR jongerencoaching en VSO-scholen ontwikkelen samen een vernieuwende werkwijze om jongeren die uitgestroomd zijn of in het laatste jaar zitten van het voortgezet speciaal onderwijs (vso), stappen te laten zetten naar passend werk.

De jongeren werken aan het vergroten van hun zelfbewustzijn en het opdoen van werknemers- en netwerkvaardigheden. Dit doen zij met de methode Persoonlijke Toekomstplanning, die bewezen effectief is. De jongeren op een VSO-school leren niet alleen zichzelf kennen, maar stellen ook concrete participatiedoelen, en gaan met behulp van de coach aan de slag om deze te realiseren. Het bijzondere is dat deze coaches dit op vrijwillige basis doen. Hierdoor hebben zij alle ruimte en tijd om effectief te zijn. FLOOR zorgt ervoor dat deze coaches goed opgeleid en betrokken zijn, waardoor de continuïteit van de coachtrajecten groot is.

Vanaf september gaan drie VSO- scholen hiermee aan de slag. Een van deze scholen is de Piramide uit Den Haag. Ingrid Schouwenaar, mentor van een van de leerlingen die meedoen met dit project, vertelt waarom zij instapt:

Ik zie zoveel potentie in deze leerling. Ik gun hem de beste plek, maar ik weet niet wat bij hem past. Er zijn nog te veel vraagtekens. Ik heb de indruk dat jullie die vraagtekens kunnen invullen met hem.

Oproep

Er is nog ruimte voor maximaal twee scholen om aan te haken bij dit bijzondere project. Heb je interesse of ken je een mogelijk geïnteresseerde VSO-school? Neem dan contact op met Carola Rothuizen van FLOOR jongerencoaching via carola@floorjongerencoaching.nl.

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder