Logo Floor
Nieuws

Gigi takes the FLOOR – FLOOR academy, voor en door jongeren

FLOOR, 12 mei 2021

Gigi Dingler is directeur bij FLOOR jongerencoaching. Zij schrijft één keer in de twee maanden een column over zaken die op dat moment spelen. Deze keer schrijft ze over de FLOOR academy, een werkervaringsproject waar een groep jongeren met een beperking of (chronische) ziekte een programma ontwikkelt op het gebied van persoonlijk leiderschap en toekomstplanning.

Waarom de FLOOR academy?

Bij FLOOR speelden we al langer met de gedachte om een ontmoetingsplek te creëren voor jongeren. Om een platform te bieden waar gelijkgestemden elkaar kunnen vinden: jongeren met obstakels op hun pad die wat willen maken van hun leven. Voor jongeren die een heel coachtraject bij FLOOR misschien nog een brug te ver vinden. En ook een plek om oud-coachees de mogelijkheid te bieden nog wat FLOOR-energie te tappen na een coachtraject bij ons. En wie weet er beter wat jongeren aanspreekt dan jongeren zelf? Zo ontstond, samen met een groepje jongeren en partner Dream Support, het idee van de FLOOR academy. Zij vormen het kernteam. Empowerment voor jongeren, door jongeren!

Wat doet de FLOOR academy? 

Nadat de kennismaking bedacht het kernteam welke onderwerpen belangrijk zijn als het gaat om persoonlijk leiderschap en toekomstplanning. Werk en studie, natuurlijk en persoonlijke ontwikkeling, maar ook relaties en seksualiteit. In kleinere groepjes zijn ze met deze onderwerpen aan de slag gegaan. Ook het social media team ontbreekt niet om te zorgen dat alle producten en events ook bij de jongeren terecht komen en de uitwisseling gefaciliteerd wordt.

Als je energie beperkt is en je werkt of studeert, hoe zorg je dan voor meer balans? Daarvoor heeft de FLOOR academy bijvoorbeeld een handige planner ontwikkeld. Hoe ontmoet je leuke mensen en heel misschien wel een crush? Een date- non date event is in voorbereiding! Hoe ga je om met seksualiteit als je een beperking of ziekte hebt? De FLOOR academy verzamelt verhalen van jongeren, om van te leren en jezelf in te herkennen. Volg ze op Instagram om niets te missen!

Het kernteam van de FLOOR academy aan het woord

Liann Daalder van het kernteam:
“De FLOOR academy is een community waar de krachten en talenten van jongeren met beperking gebundeld en zichtbaar worden. We zijn druk bezig met de voorbereidingen en jullie kunnen hele toffe producten en events verwachten. Tot nu toe doen we door Corona alles online, maar hopelijk kunnen we ook events in levenden lijve gaan doen later dit jaar. Het is superleuk en leerzaam om onderdeel te zijn van het kernteam, omdat het als een familie voelt. Er zijn zoveel raakvlakken en ook leerzame verschillen. Ieders waarde wordt gezien en gewaardeerd en als er iets niet lukt dan zijn we er echt om elkaar te helpen.”

Robin Peeters, projectcoördinator namens Dream Support:
“Met heel veel enthousiasme werk ik samen met het kernteam aan het mooie platform de FLOOR academy. Naast alle mooie producten en evenementen die eraan komen, hoop ik dat dit uiteindelijk een kanaal wordt waarin jongeren elkaar kunnen vinden, vriendschappen kunnen sluiten, elkaar kunnen inspireren… maar misschien nog wel belangrijker… dat men zich gehoord voelt! Let’s Create.”

Sandra Bijlsma, begeleider namens FLOOR jongerencoaching:
“Fantastisch om te zien hoe deze jongeren verbinding met elkaar vinden ondanks de uitdagingen van de huidige tijd. Het kernteam is keihard aan het werk en ik kan niet wachten om te zien wat de resultaten zijn en hoe andere jongeren hiervan kunnen profiteren!”

Partners

De FLOOR academy is mogelijk dankzij het AGIS Innovatiefonds.
De FLOOR academy is ontwikkeld en wordt uitgevoerd in samenwerking met Dream Support en stichting FLOOR jongerencoaching.

Volg de FLOOR academy

www.flooracademy.nl
FLOOR academy op Instagram

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder