Logo Floor
Nieuws

HOERA: FLOOR jongerencoaching bestaat 5 jaar!

FLOOR, 5 september 2023

HIEPERDEPIEP HOERA! Het is feest want FLOOR jongerencoaching bestaat deze zomer 5 jaar. Jup, 5 jaar alweer! Een heuse mijlpaal én ons eerste lustrum. Daar zijn wij natuurlijk onwijs trots op. Daarom staan we even extra stil bij de transformatie die FLOOR de afgelopen jaren heeft doormaakt. En luisteren we naar mooie woorden van betrokken FLOOR-ambassadeurs. Lees je snel verder?

De start van FLOOR jongerencoaching

Wist je dat FLOOR jongerencoaching ooit is ontstaan vanuit de NSGK? FLOOR heette toen nog NSGK jongerencoaching en startte als een soort test om te kijken of het concept zou aanslaan. Ondanks de naamwisseling is het idee hetzelfde gebleven: jongeren tussen de 15 en 30 jaar met een handicap of beperking (gratis) hulp bieden middels coaching.

Een idee dat komt uit het hoofd van Eelke Kelderman. Zij weet door haar spierziekte namelijk als geen ander hoe het was om als jongere tegen obstakels aan te hikken en daardoor dingen aan te vliegen die achteraf gezien best anders of makkelijker hadden gekund. Gelukkig kwamen er soms, heel toevallig, mensen op haar pad die voor haar uiteindelijk hét verschil maakten. Fijn, maar in haar ogen ‘te toevallig’.

En dat deed haar beseffen dat er meer van die fijne mensen nodig zijn. Die niet meer zomaar ‘toevallig’ op je pad vallen, maar op één plek beschikbaar zijn om naar toe te keren wanneer je het even niet meer weet. Zodat jongeren met een rugzakje, samen met hun eigen cheerleader, kunnen gaan zoeken naar hun dromen, passies en ambities en uiteindelijk de juiste stappen richting hun droomtoekomst zetten.

Hoera, FLOOR 5 jaar!

De ‘test’ bleek een succes en in juni 2018 (5 jaar geleden dus) werd NSGK jongerencoaching officieel omgedoopt tot FLOOR jongerencoaching: een stichting voor jongeren tussen de 15 en 30 jaar die door een handicap of beperking niet altijd de standaardroute kunnen bewandelen en wel wat hulp kunnen gebruiken. En de naam FLOOR? Dat is een knipoog naar Floor van der Wal, die als jongvolwassene met spasme letterlijk ‘de vloer op ging’ en uiteindelijk werd aangenomen als stand-up comedian bij de Comedytrain. Zij liet zien dat ondanks je beperking the FLOOR yours is.

De lancering van FLOOR werd in 2018 goed gevierd én opgenomen. Dus zin om een ritje down memory lane te gaan? Kijk dan zeker even het filmpje!

FLOOR 5 jaar: woorden van onze FLOOR-ambassadeurs

Het leukste aan jarig zijn? Felicitaties krijgen! Lees je snel verder wat onze FLOOR-ambassadeurs te vertellen hebben?

Gigi Dingler, oprichtster en bestuurslid FLOOR

“FLOOR, gefeliciteerd met je lustrum! Heel mooi om te zien hoe je groeit en je eigen weg vindt. Van een idee in mijn hoofd, naar mensen en financiers die in FLOOR geloofden en jongeren die hun eigen weg vonden. Inmiddels is FLOOR uitgegroeid naar:

  • Een community met jongeren en coaches die met elkaar jongeren sterker maken;
  • Met een bevlogen, ervaringsdeskundig en professioneel team;
  • In een financieel gezonde organisatie.

You go FLOOR!”

Carola Rothuizen, projectcoördinator FLOOR

“Hoi FLOOR, wat fijn dat je op stoom bent! Steeds meer jongeren en jongvolwassenen weten je te vinden. En, hun ouders, begeleiders, docenten, mentoren… Ik ben trots op hun. Dat ze hulp durven vragen. Omdat het leven daar zoveel leuker van wordt! Ik ben trots op al onze vrijwilligers. Die hun vrije tijd beschikbaar stellen voor deze jongeren, en gewoon hartstikke goed zijn. Ik ben ook trots op mijn deskundige collega’s, met wie ik zo fijn samenwerk. En natuurlijk ben ik ook dankbaar voor al die organisaties die ons ondersteunen, waardoor wij dit mooie werk kunnen doen. Fijn om nog steeds tot deze FLOOR-familie te horen. Op naar 10 jaar FLOOR!”

Nicole Franssen, Voorzitter FLOOR

“Beste FLOOR, vijf jaar alweer! Van harte gefeliciteerd en … goed gedaan hoor. Min of meer vanaf de zijlijn heb ik jou de afgelopen jaren gevolgd. Ik heb je zien ontwikkelen en ik heb je zien groeien. Het is een eer en genoegen om jou sinds een paar maanden, als bestuurslid, van veel dichter bij mee te mogen maken. Het is heel fijn om het enthousiasme te ervaren en de grote betrokkenheid te voelen van de mensen die dicht bij jou staan en die jouw helpen groeien.

Jouw betekenis zal de komende jaren nog groter worden en met z’n allen gaan we jou daarbij helpen en ondersteunen.

Ik denk weleens, had ik toen ik een jaar of achttien was ook maar “een FLOOR” gekend; een maatje die naast me stond met ervaring en wijsheid van de FLOOR van nu. Ik weet zeker dat ik daar heel veel aan gehad zou hebben. Je inzet voor jongeren die vanwege beperking of ziekte ondersteuning kunnen gebruiken is van onschatbare waarde. FLOOR heel veel succes verder en wanneer je tien wordt, kom ik graag weer op je feestje. De toekomst is yours én voor alle jongeren die jij nog gaat helpen.”

Iris Slabbekoorn, communicatiemedewerker FLOOR

“Gefeliciteerd FLOOR! 5 jaar alweer… En hoewel ik pas een klein jaar actief ben als communicatiemedewerker voelt het als ‘thuiskomen’. Als chronische zieke weet ik namelijk maar al te goed hoe het is om tegen lampen aan te lopen of dichte deuren te schoppen. Mijn jongere zelf snakte naar een organisatie zoals jij! Voor mij komt het dus ietwat te laat, maar nu dubbel trots om aan de andere kan te staan en samen met jou jongeren te mogen helpen. Want met of zonder rugzakje, iedereen is van waarde. En dat, lieve FLOOR, laat jij als geen ander zien!”

The FLOOR is yours

We zijn ontzettend trots op alles wat FLOOR de afgelopen 5 jaar heeft bereikt. Maar dat had ze niet zonder haar vrijwilligers, medewerkers, bestuursleden én donateurs gekund. Daarom willen wij, namens FLOOR, jullie via deze weg onwijs bedanken voor jullie inzet en steun. Op naar de volgende 5 jaar! #theFLOORisyours

Zwarte afbeelding met het gedicht "vanaf het begin voelde FLOOR als een warm bad. Ik voelde me gehoord, gezien. Precies wat ik nodig had. Wat ik mankeerde maakte niet uit. Ik ging met mijn coach van vastgelopen naar vooruit."

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder