Logo Floor
Nieuws

Een coach? En dan?

FLOOR, 3 maart 2020

Lijkt het je misschien wel wat om met FLOOR aan de slag te gaan? Hier lees je meer over hoe het werkt en wat het kost.

Verandering

Je hebt misschien het gevoel dat je iets anders wilt in je leven. Ook als je nog niet weet hoe of wat, kun je bij ons terecht. Of het nu gaat om je zelfstandigheid, je sociale leven of om het vinden van een baan, studie of hobby die bij je past… Onze coaches ondersteunen je, verdiepen zich in je en denken met je mee.

Vrijwilligers

Alle coaches van FLOOR zijn vrijwilligers. Ze zijn vaak geïnspireerd doordat ze zelf een ziekte of een beperking hebben of doordat iemand in hun omgeving dat heeft. Op deze pagina kun je de profielen van onze coaches door heel Nederland bekijken. Ze kunnen zich door hun achtergrond extra goed verplaatsen in jouw doel, dat uiteraard centraal staat.

Hier kun je meer lezen over onze visie en hier meer over onze methode.

 

Aanmelden?

Als je je aanmeldt, zoekt FLOOR een coach in jouw omgeving. Je krijgt dan de naam van je coach, zodat jullie kennis kunnen maken. Als er een klik is, gaan jullie verder. Is die er niet, dan geef je dat door aan FLOOR, dan zoeken we een andere coach voor je. Geen enkel probleem. Je ontmoet onze coaches vast hier.

Je hoeft niet meteen ja te zeggen op het hele traject, je kunt er ook voor kiezen om eerst een paar proef sessies te doen, zodat je een beeld krijgt of een traject bij FLOOR echt iets voor je is.

In de beginfase ga je jouw doelen verder onderzoeken met je coach. Om creatief denken te prikkelen, maken we vaak gebruik van tekenen. Uiteindelijk leidt dit na een tijdje tot een Persoonlijk Toekomstplan. Meestal gaan daar een paar maanden overheen, waarin je al gesprekken gaat voeren met mensen en ervaringen op gaat doen om zo echt te ervaren wat je blij maakt.

Vervolgens ga je jouw netwerk inschakelen en/of uitbreiden. Je netwerk kan bestaan uit familieleden, kennissen, vrienden, docenten, kennissen van je ouders… Jij bepaalt wie je inschakelt voor jouw doelen. Deze mensen kunnen meedenken over stappen en hun eigen netwerk voor jou inzetten. Maar ook kunnen ze je verder helpen met vervolgstappen en een stok achter de deur voor je zijn. De ervaring is dat met een netwerk dat jou support jouw plannen beter lukken. Je maakt dus niet alleen een plan, maar voert het ook echt uit. En dat alles binnen maximaal een jaar.

Wat kost het?

Misschien is dit nog iets waar je je zorgen over maakt. Een heel jaar een coach, wat zou dat kosten?

Bij FLOOR werken we met het pay-it-forward principe. Je doet iets voor een ander. Wat moet je je daar bij voorstellen? Bijvoorbeeld boodschappen doen voor een buurvrouw, lezingen geven over je handicap, bijles geven. Het zijn niet zo maar ‘klusjes’. Ze moeten wel passen bij je ontwikkeling. Je overlegt dan ook met je coach welke tegenprestatie je gaat doen.

Zo. Volgens mij weet je nu alles. Wil jij aan de slag? Regel dan snel jouw coach!

Eerst nog wat ervaringen van andere jongeren lezen? Dat doe je hier. 

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder