Logo Floor
Nieuws

Dit was de FLOOR-coachopleiding: de FLOOR-familie is gegroeid!

FLOOR, 1 februari 2024

Afgelopen zaterdag 20 januari vond er in Utrecht weer een inspirerende trainingsdag plaats! Een mooi divers groepje van vijf vrijwillige coaches dompelde zich onder in de FLOOR methodiek om uiteindelijk aan de slag te kunnen als FLOOR-coach. Dit zijn al professioneel opgeleide coaches die de fijne kneepjes van het coachen al kennen. Zoals de open waarderende houding, en het stellen van oplossingsgerichte vragen. Heel zinvol, want daardoor konden wij ons richten op wat zo uniek is aan een FLOORcoachtraject:

Dit zijn de belangrijkste aspecten van een FLOOR-coach

1. Het activerende van een coachtraject

Een FLOOR-coach zit immers niet stil, en spreekt af op locaties waar de coachee blij van wordt. Dat kan een leuk restaurant zijn, in de bieb, bij IKEA of een wandelsessie in het bos. Daarom krijgen onze coaches altijd een klein bedrag mee om thee of een colaatje te kopen. Het is belangrijk dat het voor de coachee een stimulerende en inspirerende plek is!

2. Het netwerk

De meest succesvolle jongeren en jongvolwassenen hebben een netwerk om zich heen. Mensen met wie ze optrekken, leuke dingen doen, maar die hen ook helpen bij het zetten van betekenisvolle stappen. En, ze weten dat ze ook waarde toevoegen in het leven van anderen. Dat het goed is om hulp te vragen, maar dat ze ook iets te bieden hebben.

3. Zorgvuldige betrokkenheid en veiligheid

Zaken die voor iedereen belangrijk zijn, maar misschien nog wel meer voor onze coachees. Denk aan verlies om wat je niet meer kan door je handicap bijvoorbeeld. Het rouwen om wat was is ontzettend belangrijk voor acceptatie en het uiteindelijk verder kunnen met je leven. Maar ook de dynamiek binnen het gezin; de liefdevolle betrokkenheid van ouders die soms een rem kan zijn voor de ontwikkeling van deze jongeren. Een coachee gaf aan: ‘ik vond het lastig om mijn familie te belasten met mijn verdriet’. Dat vraagt om zorgvuldige betrokkenheid en wijsheid van de coach. Daarin zien en nemen wij onze professionele rol als coachorganisatie door de coachtrajecten te laten ondersteunen door ervaren supervisoren (die bovendien ook allemaal vrijwillig coach zijn). Maar ook veiligheid is een belangrijk onderwerp. Wij willen als organisatie actief communiceren dat wij (het gevoel van) veiligheid van de jongere, en ook de coach, erg belangrijk vinden.

Sfeerimpressie van hoe een FLOOR coachopleiding eruit ziet

De FLOOR-familie is gegroeid!

De vijf vrijwillige coaches zijn inmiddels opgeleid tot volwaardig FLOOR-coach. Zij staan te popelen om vanaf komende maand als nieuwe coach bij ons aan de slag te gaan. Zij hebben er veel zin in, en wij zijn er superblij mee dat onze FLOOR-familie weer een stukje groter is geworden!

Ben jij na het lezen van dit stukje enthousiast geworden en zou jij ook graag als vrijwillig FLOOR-coach onderdeel van onze FLOOR-familie willen uitmaken? Wees dan zeer welkom! We zoeken altijd vrijwilligers! Je vindt meer informatie op deze pagina. Eerst meer weten wat een FLOOR-coach in de praktijk doet? Lees dan zeker hier het verhaal van FLOOR-coach Marjan.

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder