Logo Floor
Nieuws

De kracht van een netwerk

FLOOR, 26 maart 2019

Vaak is een van de eerste stappen in een coachtraject, het geven van een presentatie aan je netwerk. Bij FLOOR vinden we het (vergroten van) eigen netwerk erg belangrijk. Het kan je namelijk helpen de dingen te kunnen organiseren die je zou willen. Een echt kracht dus. Onlangs organiseerde een FLOOR coachee, samen met haar coach, een netwerkbijeenkomst voor haar eigen netwerk.

Hoe ziet zoiets er uit?

Je organiseert zo’n netwerkbijeenkomst samen met je coach. Je nodigt mensen uit die je goed kent, maar dat kunnen ook mensen zijn die je minder goed kent maar die jou wel kunnen helpen of weer andere mensen kennen uit hun netwerk. Dat bepaal jij zelf en je kunt overleggen met je coach. De jongere in dit geval had haar toekomstplan samen gevat op een grote toekomstposter. Met daarop onder andere: wie ben ik, wat wil ik, welke stappen kan ik nemen om daar te komen? Ze presenteerde haar poster aan de eettafel voor een aantal mensen uit haar netwerk. Een netwerk hebben we allemaal. Het begint vaak bij familie en vrienden. Dat is het begin.

Iedereen een netwerk

En dat is de kracht ervan. Iedereen heeft weer een andere, dus zullen mensen in jouw netwerk het weer door kunnen geven aan mensen uit dat van hen. In dit geval bestond het netwerk van de coachee uit haar opa, oma, moeder en een vriendin van moeder. Vervolgens maakten zij samen plannen hoe de FLOOR jongere ondersteund kon worden bij het nemen van haar stappen. Daaruit volgden afspraken voor de komende paar maanden. Een van de mooiste uitkomsten hier van was dat het de droom is van de coachee om later in de hulpverlening te werken. Dus, om te oefenen of coaching iets voor haar is, gaat zij de vriendin van de moeder helpen om ook een toekomstposter te maken. Een hele mooi eerste stap in een coachtraject. En vervolgens ging zij verder onderzoeken hoe die functie voor haar gaat zijn door met meer mensen contact te leggen. Ook meer weten over wat onze coaches voor jou kunnen betekenen? Kijk dan op de coaching voor jongeren pagina.

Coaching van FLOOR; geef het door!

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder