Logo Floor

Rubrieken

Nieuws

De kracht van een netwerk

FLOOR, 26 maart 2019

Vaak is een van de eerste stappen in een coachtraject, het geven van een presentatie aan je netwerk. Onlangs organiseerde een FLOOR coachee, samen met haar coach, een netwerkbijeenkomst voor haar eigen netwerk.

Hoe ziet dat er uit?

De jongere had haar toekomstplan samen gevat op een grote toekomstposter. Met daarop onder andere: wie ben ik, wat wil ik, welke stappen kan ik nemen om daar te komen? Ze presenteerde haar poster aan de eettafel voor een aantal mensen uit haar netwerk. Een netwerk hebben we allemaal. Het begint vaak bij familie en vrienden. Dat is het begin.

Iedereen een netwerk

En dat is de kracht van een netwerk. Iedereen heeft weer een ander netwerk, dus zal jouw netwerk het weer door kunnen geven aan mensen uit hun netwerk. In dit geval bestond het netwerk van de coachee uit haar opa, oma, moeder en een vriendin van moeder. Vervolgens maakten zij samen plannen hoe de FLOOR jongere ondersteund kon worden bij het nemen van haar stappen. Daaruit volgden afspraken voor de komende paar maanden. Een van de mooiste uitkomsten hier van was dat het de droom is van de coachee om later in de hulpverlening te werken. Dus, om te oefenen of coaching iets voor haar is, gaat zij de vriendin van de moeder helpen om ook een toekomstposter te maken. Een hele mooi eerste stap. Ook meer weten over wat onze coaches voor jou kunnen betekenen? Kijk dan hier. 

Coaching van FLOOR; geef het door!

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder