Logo Floor
Nieuws

Kom je bij de FLOOR-familie? We zijn weer nieuwe coaches aan het opleiden en er is nog plek!

FLOOR, 28 november 2023

Steeds meer jongeren weten FLOOR jongerencoaching te vinden. Dat vinden wij ontzettend leuk en maakt ons stiekem best ’n beetje trots. Maar om deze jongeren ook daadwerkelijk écht te kunnen helpen hebben we natuurlijk wél voldoende vrijwillige coaches nodig. De afgelopen maanden hebben we dan ook vol ingezet op het vinden en rekruten van nieuwe coaches. En met succes! Inmiddels zitten de eerste interne trainingsdagen erop en dat smaakt naar meer. Dus, was je nog aan het twijfelen of zie je deze oproep voor het eerst? Er is nog plek!

Waarom een FLOOR opleiding?

De meeste vrijwilligers die wij (willen) aantrekken zijn vaak al werkzaam in het coach-vak. Dit betekent dat zij een coachopleiding hebben afgerond of ervaring hebben in het begeleiden van jongeren. Ja de ervaring is er, maar tóch bieden wij al onze nieuwe vrijwilligers, voor de start van een coachtraject, een extra training aan. Waarom? Omdat wij willen dat onze vrijwilligers stuk voor stuk bekend zijn met de werkwijze van FLOOR. Want die is volgens ons een one of a kind!

Zo leer je binnen onze training alles over de Person Centered Planning methodiek. Ook leren we je activerend coachen op een manier die aansluit bij onze doelgroep. Denk aan, welk doel wil de jongere aan het eind van het coachtraject bereikt hebben zodat de droom dichterbij komt? Hoe bereikt de jongere zijn of haar doel? En welke (smart)stapjes helpen daarbij?

Daarnaast is bewustwording op het netwerk van de jongere belangrijk. Dit kan een netwerk zijn dat de jongere helpt in het vinden van werk. Maar wij vinden het ook heel belangrijk dat de jongere gelijkgestemden leert kennen. Leuke kennissen en vrienden maakt. Weet dat hij of zij hulp mag vragen, maar ook hulp kan bieden. Want ook eenzaamheid kan een handicap zijn….

Dit is een FLOOR-coach

Zo’n training bestaat uit verschillende delen op verschillende dagen, zowel online als offline. En een van de leukste dingen aan die trainingen? Het leren kennen van andere FLOOR-coaches en medewerkers! Je bent direct part of the team en bezit na de training ook nog eens over een mooi pakket aan nieuwe vaardigheden:

  • Het vak coachen; waarderende en oplossingsgerichte vragen stellen
  • Een grote koffer met ‘coachinstrumenten’
  • Kennis over het activeren van onze grote en gevarieerde doelgroep
  • Kennis over het vergroten en inzetten van het netwerk van de jongere

FLOOR werkt!

Natuurlijk zeggen wij zelf dat onze FLOOR trainingen en de PCP methodiek werkt. Maar gelukkig geven ook de pas opgeleide coaches terug dat ze blij zijn met de professionele ondersteuning die wij ze bieden voor, tijdens en na een coachtraject. En ook onze actieve coaches zijn nog steeds blij met de ‘FLOOR way of doing things’. Luister maar naar coach Yvonne Veraart: “Het mooiste aan FLOOR? Dat alles wat uitgedacht is ook echt werkt. De FLOOR methodiek met de gebruiksaanwijzing, waarden en levensloop zijn sterke handvatten om als coach te gebruiken.”

Kom je bij de FLOOR-familie?

Als je dit bericht tot hier hebt gelezen ben je vast ergens geïnteresseerd in FLOOR. Misschien ken je een jongere bij wie een FLOOR-traject past en was dit het laatste zetje dat je nodig had om hem/haar door te verwijzen. Of misschien ben jij die persoon die best graag een FLOOR-coach zou willen zijn. Je kunt nog instappen! Hoe? Door contact op te nemen met contact@floorjongerencoaching.nl. Tot snel!

 

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder