Logo Floor
Het verhaal van

Britt

Er zijn weer nieuwe coaches klaar met hun opleiding en gestart met een coachee. Hieronder is coach Britt. Zij deelt haar verhaal.

Wie ben je en waarom ben je FLOOR-coach geworden?

“Ik had al eerder een oproep van FLOOR voorbij zien komen voor nieuwe coaches. Dit trok mij toen al aan, maar had het naast mij neer gelegd. Pas later, toen ik gevraagd werd voor een communicatie klus voor FLOOR, bedacht ik me dat ik die wens als coach nog steeds had. Ik vond het spannend, want mijn pad verliep namelijk wat hobbelig. Toen ik 17 was kreeg ik een aantal virussen, waaronder Pfeiffer en heb toen een jaar op bed gelegen. Inmiddels ben ik 14 jaar ziek, maar gaat het wel iets beter. Helaas heb ik daar ME/CVS aan overgehouden, slaapepilepsie- en nog wat aandoeningen. Maar ik wilde het wél aangaan, dus startte ik met de communicatiewerkzaamheden voor FLOOR en de training om coach te worden.

In 2011 heb ik een opleiding tot HSP-begeleider gedaan. Ik durfde de stap naar eigen praktijk nog niet te maken, al heb ik wel wat cliënten gehad. Het was te intensief én te spannend. Toen er in mijn persoonlijke leven ook dingen gebeurden die psychisch nogal wat van mij vroegen, besloot ik ‘ik wil het anders!’. Na intensieve therapie, ging het een stuk beter en ik wilde weer gaan begeleiden. Toen kwam FLOOR op mijn pad. Wat een kans om weer te starten! Ik heb bijna alles wel meegemaakt in mijn leven en ben er wijzer uit gekomen. Daardoor hoop ik nu mee te lopen tijdens iemand anders’ ontdekkingsreis en, hopelijk, wat bij te kunnen dragen. Naast het werk voor FLOOR, ben ik muzikant; schrijf mijn eigen liedjes en ik speel gitaar en zing. Mijn immuunsysteem en vermoeidheid variëren, maar nu heb ik vooral last van een slecht geheugen en spier- en gewrichtspijnen. Ik kan gelukkig ook vaak liggend werken, dat werkt voor mij. En veel plannen én rust nemen, maar ook genoeg bewegen en je huis uit komen, haha!”

Je bent zelf dus ervaringsdeskundig. Wat spreekt jou aan in de aanpak van FLOOR, wat herken je?

“Wat me aanspreekt, is vooral eigen regie nemen over je leven. Je kunt niet alles controleren, maar je kunt en mag grenzen aangeven, groots dromen (zelfs al lig je op bed) en stapjes zetten. Ook al gaat het soms nog zo door modder. Je gaat veel verder vooruit dan je zelf denkt. Ik vind het mooi dat FLOOR uitgaat van alles dat al aanwezig is in iemand, wat er wél goed gaat. Het is zo makkelijk om dat te vergeten. Je kunt zo streng zijn voor jezelf, maar dat is onzin. Ook vind ik visualiseren een mooi iets. Wat is je droom? Maak een plan en zie het voor je en zet stapjes. Dromen vergeet je nog wel eens als je geen energie hebt.”

Wat doe je op dit moment voor FLOOR?

“Ik doe de communicatie voor FLOOR. Social media, website, nieuwsbrieven. Hartstikke leuk en ik leer nog steeds veel bij. En daarnaast heb ik de coachtraining afgerond. Onlangs ben ik gestart met mijn eerste coachtraject bij FLOOR, waar ik heel veel zin in heb!”

FLOOR werkt met jongeren aan toekomstdromen. Wat is de jouwe?

“Naast mijn werk voor FLOOR, heb ik dus sinds kort mijn praktijk weer opgestart; praktijk Bright. Dit keer een stuk serieuzer dan in het verleden! Ik heb een enorme drive als het gaat om jongeren helpen bij overprikkeling. Ik zag rondom mij heen jongeren met ASS, HSP en ADD, die allemaal dezelfde overeenkomsten hadden. Snel overprikkeld, ook al uit dat zich totaal anders. Dit zijn de jongeren die ik wil begeleiden met mijn training en levenservaring.

Ik heb ook een podcast, de PrikkelPub, waar ik jongeren interview over prikkels en overprikkeling. Ik krijg vaak te horen dat jongeren heel blij zijn met de verhalen van andere jongeren, dat is echt waar ik het voor doe! Ik ben bezig de PrikkelPub tot een fysiek project te maken. Ik hoop dat dat lukt. Alles dat ik bij FLOOR leer over communicatie, kan ik weer gebruiken en dat vind ik fantastisch! En natuurlijk mijn muziekdroom. Ik ben bezig een band om me heen te vormen en hoop op heel veel optredens met mijn eigen nummers, een EP en wie weet wat er nog meer komt! Ik geniet echt van waar ik nu ben. Het voelt eindelijk alsof alles klopt.”

Foto: Lianne Veldkamp fotografie

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder