Logo Floor
Het verhaal van

Brady

Wist je dat we naast de reguliere FLOOR-trajecten óók Goldschmeding trajecten aanbieden? Dit doen we al ruim 1,5 jaar in samenwerking met Goldschmeding en Movisie. Een Goldschmeding Traject is ietsje anders dan een regulier FLOOR-traject. Zo richten we ons binnen Goldschmeding namelijk op het coachen van jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en helpen hen bij het vinden van een passende baan na school. En hoe zo’n traject precies in elkaar steekt? Dat laten we je graag vertellen door onze Goldschmeding coachee Brady. Lees je snel verder?

Hoe leerde jij FLOOR jongerencoaching kennen?

“Ja, ik zat een beetje rond te zoeken en mijn school ook zo van ‘wat kunnen we nu doen?’. En toen vonden we FLOOR jongerencoaching. Eerst hadden de school en ikzelf mij aangemeld voor FLOOR en toen ontmoette ik mijn coach Rita. Wij zijn samen in conclaaf gegaan over wat zij voor mij kon betekenen. Niet heel veel later werd er een ander klasgenootje aan Rita en mij gekoppeld en werd het een soort duo-coaching. En zo is het eigenlijk verder gelopen.”

Met wie van FLOOR heb jij contact gehad en hoe verliep dat?

“Het eerste contact verliep met iemand aan de telefoon. Daarna pakte Carola, de projectleider, het contact op. Ik heb haar uitgelegd wat er aan de hand was en wat ik zou willen. Na ons gesprek is ze gaan zoeken of ze een coach voor mij kon vinden met dezelfde interesses die mij een beetje verder zou kunnen helpen.”

Hoe verliep het eerste contact tussen jou en jouw coach?

“Ja heel leuk! Mijn coach Rita had een pot gemaakt met allemaal vragen in die pot. We trokken om en om een kaartje uit de pot en gaven antwoord op die vragen. Het waren eigenlijk hele simpele vragen, zoals ‘Wat is je hobby?’ en ‘Wat vind je leuk?’ en ‘Van wat voor soort vakantie hou je?’. Dat was heel fijn en zorgde ervoor dat we gewoon lekker middenin het gesprek konden beginnen. Dan loopt het gesprek toch wat makkelijker.”

Hoe vaak had je een sessie met jouw coach?

“Ik denk één keer in de twee weken een uurtje. Maar wanneer ze op school langs kwam dan werden de sessies een stukje langer. Het was voor mij voldoende. Het liep gewoon lekker en toen de frequentie afnam was dat ook fijn, omdat ik mij kon gaan richten op wat ik echt wilde gaan doen.”

Heeft FLOOR geholpen bij je zelfvertrouwen?

“Ja! Ik heb een paar keer gesolliciteerd bij een paar dingen, maar als je daar dan wordt afgewezen dan is het toch wel fijn dat je dat kan delen met je coach en samen kunt kijken naar nieuwe dingen en de dingen die je wel kan.”

Waarom moeten andere jongeren volgens jou ook een FLOOR-traject starten?

“Omdat er toch meer wegen openen als je denkt dat je ergens tegenaan zit. Bijvoorbeeld als je met je rug tegen de muur staat, dat er met hulp toch meer wegen openen en dat de muur langzaam kan afbrokkelen.”

Is jouw coachdoel bereikt?

“Nou ja, eerst wilde ik dit en toen wilde ik weer dat. Maar ik weet nu beter wat ik wil en hoe ik er moet komen. Hoe ik netwerken om mij geen kan gebruiken. Dus ja, ergens heb ik mijn doel zeker wel bereikt. ”

Hoe zou je FLOOR in één woord omschrijven?

“Glijdend. Dat betekent dat het gewoon heel lekker liep!”

Ben jij een jongere tussen de 15 en 30 jaar en kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het openen van nieuwe wegen of het afbrokkelen van muurtjes? Wij van FLOOR jongerencoaching helpen je graag! Je kunt gratis aanmelden voor een coach door een berichtje te sturen naar info@floorjongerencoaching.nl

 

 

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder