Logo Floor
Het verhaal van

Ardo

Coach Ardo Ebbinge is sinds oktober 2017 actief als jongerencoach. Hij coacht een ambitieuze, slechthorende 16-jarige leerling van het Viertaal College die zichzelf ten doel gesteld heeft om beter te worden in het geven van presentaties. “Het was prachtig om te zien hoe hij, ondanks zijn gierende zenuwen, in een goed gevulde aula zijn eerste presentatie hield alsof hij nooit anders gedaan had.” En hij ging verder. Onlangs organiseerde de jongen een oefenpresentatie voor drie klasgenoten, twee docenten en natuurlijk zijn coach. Hij deed het super, kreeg goede feedback van het publiek en vond het zelfs een beetje leuk. Ardo is trots.

Van apotheker naar coach

“Begin 2016 kreeg mijn droom gestalte om van coachen mijn vak te maken en een eigen coachingspraktijk te beginnen. Ik heb mij gespecialiseerd in het leren hanteren van stress en het voorkomen van overspannenheid en burn-out. Ik ondersteun mensen bij het verwerken van een burn-out en het herstellen daarvan. Daarvoor ben ik als apotheker vele jaren werkzaam geweest in het farmaceutisch bedrijfsleven en bij de overheid. Mijn liefde voor het coachen is voortgekomen uit het opleiden en begeleiden van nieuwe collega’s. Ik vind het heel inspirerend om mensen te laten leren en het mogelijk te maken dat ze zich ontwikkelen. Mijn motto is dan ook: Haal het goud in jezelf naar boven en groei!”

Ervaring doorgeven

“Ik heb een bijzondere verbinding met jongeren met een beperking. Dat komt, omdat ik een zus heb met het syndroom van Down en uit ervaring weet wat de impact van een beperking kan zijn op je ontwikkeling en de plaats die je inneemt in de maatschappij. Ik gun het vooral deze jongeren om hun talenten te ontwikkelen en hun dromen waar te maken.”

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder